Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-2, în derby-ul Diviziei A1! Victorie dramatică, la „tie-break, pentru campioana lui Darko Zakoc

Dan HENEGAR

Publicat

în

volei-alba-blaj-csm-bucuresti-75În derby-ul etapei inaugurale a campionatului feminin, în Sala „Timotei Cipariu”, Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-2 (25-18, 21-25, 25-15, 24-26, 15-9), după o confruntare dramatică, pe muchie de cuțit, decisă după 150 de minute intense.

Formația din „Mica Romă” a condus în două rânduri la seturi, 1-0 și 2-1, însă confruntarea, pe alocuri electrizantă a avut nevoie de „tie-break”, pentru a-și decide câștigătoarea.

Gruparea din „Mica Romă” nu a strălucit, impunându-se cu mari emoții, Volei Alba Blaj pierzând un punct la finele acestui derby, după un joc oscilant al fetelor conduse de Darko Zakoc. Următoarea rundă, Volei Alba Blaj evoluează în deplasare, cu Unic Piatra Neamţ, joi, 20 octombrie, la ora 16.00.

*Darko Zakoc: „Am pierdut un punct astăzi”

Ne-am aşteptat la un joc dificil, pentru că ne-am întâlnit în formulă completă destul de târziu, dar eu m-am aşteptat să câştigăm totuşi 3 puncte. Astăzi cred că CSM Bucureşti a câştigat un punct, iar noi l-am pierdut. Ambele echipe sunt noi, cred că CSM-ul a avut un uşor avantaj prin faptul că au disputat mai multe turnee de pregătire decât noi. S-a văzut că este nevoie de răbdare şi e bine că am câştigat astăzi. E mai bine poate aşa, pentru că putem analiza greşelile multe şi oscilaţiile din joc după victorie şi nu după înfrângere. Avem multe lucruri de reparat la jocul nostru, pentru a ridica nivelul voleiului pe care vrem să îl practicăm. În acest campionat nici un meci nu va mai fi uşor. Aşa cum am zis într-un interviu precedent, să aperi ceva ce tu ai câştigat este mai dificil decât să ataci şi să cucereşti acel ceva. Pentru mine, Volei Alba Blaj este cea mai bună echipă din România, dar, vedeţi, de multe ori nu câştigă cea mai bună echipă şi cu jucătorii cu cea mai mare valoare. Vă asigur însă că noi vom face tot ceea ce putem pentru a apăra ce am realizat în ultimii doi ani.”, a comentat Darko Zakoc.

 

Campioana și-a arătat potențialul împotriva unei pretendente la coroana de lauri, echipa condusă de Darko Zakoc debutând cu  o victorie obținută cu mari emoții în noua stagiune, în care își propune al treilea titlu consecutiv.

Sală plină la Blaj, fanii fiind dornici să descopere noua față a campioanei, ce a început cu 5 nou-venite în formula de start: Ana Antonijevic, Samara Rodrigues de Almeida, Nada Ninkovic, Nneka Onyejekwe, Tatsiana Markevich. Chiar dacă lipsa de omogenitate a fost evidentă pentru ambele pretendente la câștigarea titlului, confruntarea a fost una tensionată și atractivă, deținătoarea Cupei Challenge fiind un oponent ce a pus mari probleme, revenind în meci de fiecare dată când era condusă.

Primul set a fost la discreția campioanei ce a condus de la început, distanțându-se treptat, clasa ridicătoarei Antonijevic ieșind în evidență. Puține emoții au fost la un moment dat, când de la 11-5 s-a făcut 14-12, dar Zarkoc a simțit pericolul și a cerut time-out pentru a regla mecanismul, iar apoi Blajul a pus presiune și soarta setului  a fost cunoscută întrucât gazdele au avut avantaj major (20-13)

*Căderea din setul secund

Mult mai echilibrat a debutat al doilea set, cu CSM București ținând aproape. Blajul părea că s-a desprins însă de la 9-5 s-a ajuns la 9-9, mergându-se cap la cap până la 14-14. Campioanele au mai avut un avantaj de două puncte, 17-15 și a urmat căderea, speculată imediat de vizitatoare, cu 5 puncte consecutive. CSM-ul a speculat momentul și și-a păstrat nervii tari, deși Blajul s-a mai apropiat la 20-22 și 21-23, câștigând setul.

*Motoare turate

Simțind pericolul, fetele lui Zakoc au ripostat imediat iar setul al treilea a însemnat un marș al deținătoarei titlului, ce a făcut o adevărată demonstrație de forță, îndreptându-se autoritar spre adjudecarea sa, la un moment dat având 9 mingi de set.

*Nervi și decizii contestate

Iarăși inversări de roluri în continuare, cu Volei Alba Blaj în scădere și CSM-ul exploatând momentul. Sala a luat foc în al 4-lea set, când au fost două mingi controversate, la 7-7 și 9-12, date oaspetelor, spectatorii scandând „hoții” în câteva rânduri. La al doilea time-out, CSM-ul avea un avantaj important, 16-12.

Meciul a căpătat accente dramatice, galeria Blajului a încercat să dea forță favoritelor, dar CSM-ul nu a cedat și a condus cu 19-15, când iarăși Zakoc a intervenit, pentru al doilea time-out. Blajul a încercat, însă Alajbeg a făcut un meci mare și de la 19-20 s-a ajuns la 19-22. Intrată în teren Berdilă și-a fructificat serviciul, scorul a rămas strâns și s-a produs egalitatea 23-23. Nebunia a continuat, 24-24, cu un public vulcanic, însă CSM București a avut prima minge de set, fructificată.

*Setul decisiv, Ninkovic – la rampă

În „tie-break” totul a fost pe muchie de cuțit, până la 4-4. Dar Blajul s-a dezlănțuit și a făcut 7-4. Cu noroc, Salaoru a dus scorul la 9-5, lupta a continuat, iar Ninkovic a fost de neoprit la fileu, propulsându-și echipa spre un succes dramatic.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic, Samara Rodrigues de Almeida, Nada Ninkovic, Nneka Onyejekwe, Adina Salaoru, Tatsiana Markevich, Marina Vujovic; au mai intrat Rebecka Lazic, Ana Grbac, Ana Maria Berdilă, Dubravka Djuric; Martina Samadan (n-a prins lotul Carmen Dârnescu)

[nggallery id=2850]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea