Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM București 3-0, în derby-ul campionatului! Echipa din „Mica Romă”, pas mare spre titlu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a făcut un pas mare spre titlu, după ce a câștigat derby-ul cu CSM București, scor 3-0 (25-16, 25-20, 25-18), echipa din „Mica Romă” abordând partea secundă a Diviziei A1 cu 5 puncte avantaj în lupta pentru titlu.

Victorie indubitablă a ardelencelor, care au etalat o evoluție ce nu a lăsat replică oponentelor!  Volei Alba Blaj deține acum prima șansă la cucerirea trofeului și are un moral excelent înaintea finalei Cupei CEV de marți, de la Sibiu!

Este al doilea succes din acest campionat al echipei conduse de Darko Zakoc împotriva rivalei din Capitală,tot în minimum de seturi, dar și o revanșă pentru anul trecut, când CSM București s-a impus în două rânduri, cu 3-0, la Blaj.

Atmosferă de mare meci în Sala „Timotei Cipariu”, cu finalista Cupei CEV venită în fața fanilor după primul eșec stagional, suferit la Târgoviște.

*Darko Zakoc: „Important este că ne-am revenit după eșecul de la Târgoviște”

Nu s-a încheiat lupta pentru titlu, dar acum avem un mare avantaj. Cel mai important lucru este că ne-am revenit după înfrângerea de la Târgoviște și am câștigat acest derby, o victorie ce înseamnă mult pentru noi ca echipă, pentru fete, înaintea finalei Cupei CEV”, a spus antrenorul Darko Zakoc. „Un meci bun al nostru și o victorie frumoasă în fața suporterilor, cărora le mulțumim pentru sprijin.  Au crescut considerabil șansele de a câștiga campionatul, dar încă nu suntem campioane„, a precizat Nneka Onyejekwe

Fără Adina Salaoru, fostul simbol al Blajului – accidentată, CSM București a început prost confruntarea, fiind condusă în permanență pe durata primul set, cu excepția unui moment când a avut 9-8. Amfitrioanele au dominat categoric, impunând ritmul și câștigând primul parțial cu 25-16, după ce adversarele au fost penalizate cu un punct din pricina protestelor lui Ferhat Akbaș.

În al doilea set, vizitatoarele au început mai bine, au condus cu 10-6 și 13-10, dar Blajul a revenit spectaculos egalând la 15-15. S-a mers cap la cap până la 19-18, când o serie excelentă a gazdelor a dus la un ecart decisiv 24-20.

Echilibrat a început și setul al treilea cu egalitate păstrată până la 15-15, de unde Blajul a zburdat efectiv spre cucerirea celor trei puncte, distanțându-se la 20-15!

Ultimul meci al primei părți a campionatului are o miză imensă, în joc fiind șansele în lupta pentru titlu, dar și configurarea fazei a doua a sezonului (play-off-ul între locurile 1-6). În decembrie, echipa din “Mica Romă” a dat lovitura în capitală, cu un 3-0 răvășitor administrat deținătoarei titlului, însă în această săptămână a suferit, lângă Turnul Chindiei, primul eșec din campionat, 2-3 cu CSM Târgoviște, înfrângere ce aduce și mai mult suspans în bătălia pentru trofeu, în condițiile reducerii ecartului din clasament.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova  (4 puncte) – Nađa Ninković (11 p), Sonja Newcombe (11 p), Maja Aleksic (8 p), Ana Lazarević (3 p), Ioana Baciu  (4 p) – Marina Vujović (libero); au mai intrat Katerina Zhidkova (7 p), Mariya Karakasheva (6 p), Viktoriya Delros (libero); Aleksandra Cirovic, Nneka Onyejekwe/ cpt, Ramona Rus, Sorina Miclăuș. Antrenor Darko Zakoc.

[nggallery id=6868]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea