Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj a ratat calificarea în finala Cupei României, după 2-3 cu Dinamo Bucureşti în semifinale

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu începere de la ora 17.00, superba sală de sport din Cheile Grădiştei a găzduit prima semifinală a Cuepi României la volei feminin. Volei Alba Blaj şi Dinamo Bucureşti s-au luptat pentru un loc în ultimul act al competiţiei, iar trupa din „Mica Romă” nu a izbutit accederea în finală după ce au fost învinse de bucureştence cu 2-3 (24-26, 26-24, 25-17, 21-25, 12-15).

*Primul set 24-26

Partida din Munţii Bucegi a fost una extrem de echilibrată şi disputată, ambele formaţii practicând un volei de înaltă calitate. Echipa lui Darko Zakoc a început mai bine meciul şi după ce şi-a asigurat o diferenţă de câteva puncte pe tabelă, voleibalistele din „Mica Romă” şi-au ieşit din ritm şi au pierdut controlul partidei, iar Dinamo Bucureşti, echipă antrenată de fostul tehnician al Blajului Branko Gajic, le-a furat setul de sub nas voleibalistelor din Blaj, după ce s-ai impus in-extremis cu 26-24.

*Setul al doilea 26-24

Şi a doua parte a meciului a început la fel, cu VOlei Alba Blaj la timonă, însă după 7-2, echilibrul s-a rupt şi trupa lui Gajic a intrat din nou în meci, după 7 puncte consecutive. Cu încurajare din tribune şi cu un time-out cerut la timp de sârbul Darko Zakoc, Volei Alba Blaj a revenit şi a preluat din nou conducerea, iar jocul din teren prefaţa un set lejer câştigat de finalista campionatului. Lucrurile nu au stat aşa, Volei Alba Blaj a pierdut 4 mingi de meci şi s-a văzut egalată surprinzător. Cu toate acestea echipa din „Mica Romă” şi-a revenit în „ultimul ceas” şi a capturat setul al doilea, scor 26-24.

*Setul al treilea 25-17

Cel de-al treilea set a fost tras la indigo cu precedentele, iar după un start bun, Volei Alba Blaj şi-a pierdut din nou cadenţa şi le-a permis voleibalistelor din capitală să preia conducerea. Zarkova a reuşit două puncte consecutive, iar sportivele din Alba au reuşit egalarea, după care Salaoru a adus echipa în avantaj, 13-12. Dinamovistele nu au lăsat garda jos, însă Blajul a reuşit desprinderea şi şi-a respectat statului de finalistă ca campionatului, trecând în avantaj cu 3 puncte, 16-13. COntrolul jocului nu a mai fost scăpat din mâinile voleibalistelor din Blaj, care deşi au greşit două mingi uşoare s-au concentrat la maximum şi pe fondul căderii fizice a dinamovistelor au reuşit să câştige cel de-al 3-lea set al partidei, scor 25-17.

*Setul al patrulea 21-25

Si acest set a început cu echilibru şi o dispută acerbă la fileu, scorul mergând cap la cap o bună perioadă. Dinamovistele au reuşit o desprindere 10-7 şi lupta a devenit mai interesantă. Mai atente şi mai pragmatice în joc, elevele lui Branko Gajic au reuşit să se distanţeze semnificativ pe tabelă, 15-10. Jocul slab de la fileu plus greşelile la preluare din tabăra Blajului au continuat, însă Zakoc nu a abandonat lupta şi a realizat mai multe modificări, care s-au dovedit a fi inspirate, scorul ajungând la 17-16 pentru bucureştence. Deşi au reuşit să egaleze în două rânduri, la 17 şi la 18, Volei Alba Blaj nu a reuşit să păstreze ritmul şi a cedat setul, iar scorul a fost 25-21 pentru Dinamo Romprest Bucureşti, motiv pentru care partida a ajuns la „setul de aur”.

*Setul decisiv 12-15

Ultimul set al partidei a avut un început interzis cardiacilor, scorul mergând cap la cap, fiecare echipă câştigând câte un punct până la 4-4. Blajul a prelaut conducerea cu două ouncte consecutive la 6-5, însă Utla a servit în fileu şi a adus din nou meciul la egalitate. Echipa lui Darko Zakoc a preluat conducerea şi a reuşit să se distanţeze la două puncte, 8-6. Voleibalistele din capitală au reuşit din nou să egaleze cu ajutorul adversarelor lor. Punctele au curs de o parte şi de cealaltă, iar Salaoru şi compania s-au distanţat din nou la două puncte 11-9. Tot la 11 s-a produs din nou egalarea, iar Zakoc a cerut din nou time-out şi şi-a certat puternic sportivele. Cu moralul la pământ, Volei Alba Blaj nu a mai contat în atac şi Dinamo Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României.

[nggallery id=268]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea