Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Voinţa Stremţ, calificare în finala Cupei României, după un meci dramatic, cu mulţi nervi, la Galtiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Voinţa Stremţ s-a calificat în finala Cupei României, după un meci dramatic şi un final cu mulţi nervi, la Galtiu, o victorie 3-2 (1-1), cu Viiitorul Sântimbru, cu un gol marcat de Epure (90+2)!

Astfel, la Unirea, duminică, 18 iulie, se reeditează finala din 2019, de pe “Cetate”, CS Universitatea Alba Iulia – Voinţa Stremţ, adjudecată de stremţeni. Revenind la confruntarea din a doua semifinală, a fost una cu răsturnări de situaţii, în care oaspeţii au condus cu 1-0, pentru ca apoi gazdele să treacă în avantaj (prin tranfdormarea unui penalty repetat), conducând până în minutul 76.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Multă tensiune în prelungiri, iar oficialul gazdelor Adrian Hulea a văzut “roşu” din partea centralului Adrian Damian (Blaj), iar la final cu greu oamenii de ordine l-au potolit în mijlocul terenului, pe când îi reproşa asistentului Darius Spătăcean (Blaj) deciziile considerate potrivnice, respectiv faptul că nu a sugerat ce s-a întâmplat în conflictul Goţa – Epure (când ambii trebuiau eliminaţi).

*Penalty repetat şi “roşu” pentru Adrian Hulea

Confruntarea a debutat energic, cu două goluri rapide: autogol D. Hulea (4) – la centrarea lui Epure şi egalarea izbutită după câteva zeci de secunde de Cos. Olălău (6) – după o acţiune individuală. Oaspeţii au preluat iniţiativa, iar Viitorul a supravieţuit prin șarjele lui Biro şi intervenţiile portarului Ad. Roman (transferat de urgenţă). Experimentatul goalkeeper a intervenit excelent la şuturile lui Goangă (42) şi Trifa (53), păstrând egalitatea pe tabelă.

Nebunia s-a mutat la poarta cealalt[ când la un şut al lui Pisoiu (62) s-a dictat penalty pentru henţ! Prima execuţie, a lui Biro, a fost parată de portarul G. Costea, însă lovitura de pedeapsă s-a repetat întrucât jucători ai Voinţei au pătruns în careu, iar de la punctul cu var a executat, elegant, cu fenţă, “veteranul” Pisoiu.

Egalitatea s-a restabilit la eroarea lui Ad. Roman (76), păcălit de un şut-centrare trimis de Al. Juncan din dreapta, la colţul scurt. Fostul golakeeper al ocnamureşenilor s-a reabiltat, intervenind salutar la ocaziiile lui A. Breaz (79, 81).

*Dublă eliminare, neacordată

Şi de aici încep fazele cu probleme. Mai întâi, amfitrionii au acuzat faptul că Goangă nu a fost eliminat după un fault din spate, fiind iertat de un al doilea avertisment. Şi mai ales faza din minutul 89, când Goţa a intrat violent la Epure, acesta a replicat nervos, lovindu-şi adversarul, în apropierea asistentului, însă conflictul a fost soluţionat doar cu avertismente. Deşi trebuia să fie la vestiare, împreună cu adversarul său, Epure (90+2) a marcat golul decisiv, reluare cu capul, la centrarea lui Trifa, şi  cei de la Sântimbru au luat foc, protestând vehement pe margine (eliminarea lui Hulea jr).

O partidă dramatică, un meci greu, între două echipe apropiate valoric. Meritam victoria, am avut momente mai bune de posesie, mai clare, am crezut până la final, chiar dacă şi adversarul a avut contrele sale. O finală este un moment frumos în cariera oricui antrenor. Ne dorim să luăm trofeul”, a spus Ioan Ilie.

Echipe: Viitorul: Ad. Roman – D. Hulea, E. Hălălae, C. Oltean, Goţa – Cos. Olălău, Ov. Crişan, M. Coman, Bălaş – Pisoiu, Biro; rezerve Mocoiu, Oană, P. Truţă, Ad. Olălău, Fl. Popa, Al. Stan, Birk, Davidaş. Antrenor Sorin Mărginean.

Voinţa: G. Costea – G. Cerghedean, Csegoldi, N. Pop, N. Opriţa – Al. Juncan, Trifa, M. Cristea, Goangă – Epure, Rancea; rezerve Lupean, Şerbu, Cetean, Moruşca, Şt. Nagy, A. Breaz, Dreghiciu, Mara. Antrenor Ioan Ilie.

[nggallery id=8188]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea