Rămâi conectat

Sport

FOTO: Viitorul Spicul 2014 Daia Română a acces în Liga a 4-a *Comuna dăiană va avea două reprezentante în ediţia viitoare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înfiinţată în vara trecută, Vitorul Spicul 2014 Daia Română a reuşit prima performanţă în scurta-i existenţă: promovarea în Liga a 4-a. Viitorul Spicul Daia1Apărută prin ambiţia lui Paul Ciucă (cel care activat în carieră şi la Dalia Sport Daia Română, cealaltă combatantă din localitate, promovând în 2009 în al 4-lea eşalon), tânăra formaţie a tranşat bătălie pentru prima poziţie (a acumulat 60 de puncte), contracandidată fiindu-i în Seria a 3-a Hidro Şugag (pe locul secund, cu 58 de puncte).
Două sunt echipele ce nu au cunoscut gustul eşecului în actuala stagiune de Liga a 5-a: AFC Unirea 1924 Alba Iulia (câştigătoarea Seriei a 2-a) şi Viitorul Spicul 2014 Daia Română (care se mândreşte că are a doua defensivă a campionatului, după „alb-negrii”, primind 12 goluri în 22 de etape).

În ultima rundă, dăienii au izbutit victoria necesară, 2-0 (1-0) în deplasare cu Independenţa Cut şi contracandidata impunându-se în jocul extern cu Del Dodo Alba Iulia (4-2). În calitate de jucător, antrenorul Paul Ciucă a ieşit la rampă şi a deschis scorul în prima repriză, cu un şut de la mare distanţă, asta după ce ratase un penalty în minutul 3! „Am avut alături peste 300 de suporteri, care după meci s-au bucurat teribil şi au sărbătorit performanţa echipei. Sincer, sufleteşte această promovare este mai importantă pentru mine, decât parcursul realizat în Liga a 3-a cu Industria Galda”, a precizat Paul Ciucă (35 de ani), un împătimit al sportului rege.

Aşadar, Daia Română va avea două reprezentante în ediţia viitoare a Ligii a IV-a, anunţându-se derby-uri locale cu încărcătură maximă. Viitorul Spicul 2014 Daia Română a pierdut numai 6 puncte în actuala stagiune, prin remizele de la Limba (în tur), Cricău şi acasă cu Hidro Şugag (în partea secundă a campionatului), iar Paul Ciucă are un an 2015 cu dublă satisfacţie pe banca tehnică, atât la Galda de Jos, cât şi la Daia Română.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea