FOTO, VIDEO: Volei Alba Blaj, între primele 6 echipe din Champions League | Bucuria fanilor și a jucătoarelor lui Darko Zakoc, după performanța istorică!!!

Volei Alba Blaj a reușit un rezultat istoric, calificându-se în Playoffs 6 din Liga Campionilor, cea mai importantă performanță a voleiului românesc din ultimele decenii!!!

De asemenea, Volei Alba Blaj este în topul select al celor 4 echipe ce au câștigat toate meciurile în grupele Champions League până în prezent, alături de Imoco Volev Conegliano (grupa B), Dinamo Kazan (grupa C), VakifBank Istanbul (grupa D).

ELIT

Echipa din „Mica Romă” a izbutit o performanță incredibilă, ajungând între cele mai bune șase echipe de pe „Bătrânul Continent”, după a 5-a victorie în Grupa A a Champions League, 3-1, în Sala “Transilvania”, cu Developres SkyRes Rzeszow.  „Mândria județului”, formație înființată în urmă cu 7 ani, a câștigat, la Sibiu, jocul din Champions League, scor 3-1 (25-15, 25-16, 20-25, 25-12), într-o oră și 37 de minute, și este prima echipă din România calificată în etapele eliminatorii ale celei mai importante competiții voleibalistice din Europa.

*Istorie pentru Blaj, Alba și România

Ceea ce am promis acum câțiva ani, că vom reuși să facem performanță în Europa, am reușit, prin seriozitate, perseverență și ambiție. Pentru România această calificare în playoffs, 6 reprezintă cea mai mare realizare a unei echipe feminine de volei, iar Blajul și județul Alba au primit recunoaștere internațională. Proiectul Volei Alba Blaj merge mai departe, ne gândim și la infrastructură prin Sala Polivalentă, pentru a ajunge să jucăm acasă partidele internaționale”, a declarat Gheorghe Rotar, primarul Blajului. “Este o performanță istorică pentru voleiul din România, obținută în stil de echipă mare. Am câștigat grupa, cu 5 victorii din tot atâtea meciuri și am ajuns într-o companie selectă, dacă ne raportăm la celelalte echipe calificate. Lumea și mass-media din țară trebuie să înțeleagă că în Playoffs 6 ne vom bate cu echipe ce au în componență jucătoare cu salarii de 7 ori mai mari decât cel al Cristinei Neagu”, a spus Vladimir Bacșiș, directorul general al CSM Volei Alba Blaj. “Este o zi mare pentru noi şi pentru voleiul românesc. Avem cinci victorii în tot atâtea meciuri și cred că merităm respectul pentru asta, deoarece unii spun că a fost o grupă ușoară. Nu mă pot bucura de acest rezultat, pentru că am pierdut o jucătoare, Marina Vujovic, foarte importantă pentru noi și pentru jocul nostru. Am arătat caracter și sunt mândru de echipa mea. Vom avea o misiune dură în Playoffs 6, știm cât de puternici sunt adversarii și cât de greu va fi”, a explicat antrenorul Darko Zakoc. “Nu pot spune ca a fost ușor să obținem o asemenea performanță, dar am reușit să facem față situației și să terminăm pe primul loc. Nu am o echipă favorită în Playoffs 6, îmi doresc doar să merg cât mai departe”, a spus “căpitanul” Adina Salaoru.

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...