Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Volei Alba Blaj – Grot Budowlani Lodz 3-1, în sferturile Cupei CEV | Campioana României, victorie cu emoții

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a câștigat prima manșă din cadrul sferturilor de finală ale Cupei CEV, cu Grot Budowlani Łódź, scor 3-1 (25-23, 25-13, 25-27, 25-19), în Sala Sporturilor din Târgu Mureș,

Returul se va disputa miercuri, 1 martie, la ora 19.00, în Polonia, iar în Divizia A1, gruparea din „Mica Romă” va întâlni, sâmbătă, 25 februarie, la ora 18.00, în Sala „Timotei Cipariu” pe FC Argeș Pitești.

Campioana României și-a respectat statutul și s-a impus, dar cu destule emoții, cu excepția setului secund, și iarăși cu fluctuații în evoluție, iar pentru calificarea în penultimul act are nevoie să captureze două seturi în Polonia, săptămâna viitoare.

În sferturile de finală ale unei competiții europene este normal să fie întâlniri dificile. Sunt mulțumit cum au evoluat Andrea Kossanyiová și Dajana Bošković, echipa noastră are 14 jucătoare și nu ne putem baza un sezon întreg doar pe 6 voleibaliste. Este foarte important că am câștigat 3 puncte, dar este doar prima repriză a luptei pentru calificare. În Polonia, sigur va fi mai greu, însă avem de partea noastră avantajul psihologic și calitatea jucătoarelor„, a spus Stevan Ljubičić

Partida a durat 110 minute, iar cele mai multe puncte le-au strâns Gergana Dimitrova – 18 (MVP-ul întâlnirii, a oferit însă buchetul de flori colegei sale Dajana, considerând că ea merita premiul. Frumos gest), Dajana Bošković – tot 18 și Jovana Kocić – 17 (5 blocaje), respectiv Monika Fedusio – 17 și Melis Durul – 13. Gazdele au fost mai bune la blocaj (9-4), preluare (44 la sută, respectiv 30 la sută) și la serviciu (13-5, raportul așilor)

Fără Victoriia Russu în formula de start, dar având alături peste 1200 de spectatori entuziaști, Blajul a început șovăielnic disputa fiind condusă cu 4-0 și 5-1. Campioana României și-a revenit, jocul s-a echilibrat, iar gazdele au reușit să egaleze la 6.  Jocul a fost pe muchie, ambele combatante aflându-se pe rând la conducere, de la 18-15, ajungându-se la 19-20 și apoi la 24-21.

După ce au ‘luat pulsul” polonezelor, Blajul a ridicat nivelul, iar în al doilea parțial s-a distanțat confortabil: 7-1, 10-2, 13-5 și 15-7, Gergana Dimitrova și coechipierele făcând spectacol. Gazdele s-au relaxat în al treilea set, permițându-le oponentelor să revină în joc. Bodowlani a oferit o altă replică, mult mai aspră, conducând cu 14-9 și 15-11. Simțind pericolul, Stevan Ljubičić apelează și la Victoriia Russu. Lucrurile au rămas însă complicate, osapetele având un avantaj de 4 puncte (19-15) și apoi de 3 (22-19 și 23-20). Blajul nu cedează, strânge scorul, egalează la 23 și apoi anulează două mingi de set. Jocul se încinge, ajungându-se la 25-26, când a treia minge de  set  a fost fructificată.

Și în al 4-lea parțial, Volei Alba Blaj a continuat prestația oscilantă, de la 7-5 făcându-se 8-12 și al doilea time-out solicitat de principalul gazdelor. S-a simțit revirimentul și, cu 8 puncte consecutive, Blajul a preluat conducerea cu 17-13, cu Kossanyiová la serviciu. Gazdele și-au menținut avantajul, 21-17, iar Kossanyiová  a fost jucătoarea decisivă în momente cheie.

Eliminată din grupele Champions League, competiție în care obiectivul a fost accederea în faza jocurilor eliminatorii, campioana României își continuă parcursul european în a doua întrecere ca importanță. În cazul în care va reuși să treacă de reprezentanta Poloniei formația din “Mica Romă” are oportunitatea unei noi semifinale românești (a mai fost în 2019, cu Știința Bacău), oponentul urmând a fi decis în dubla CSM Târgoviște (venită și ea din Champions League) – Olympiacos Pireu.

În primele meciuri din sferturile de finală, Posdam – Scandici 0-3, Mulhouse – TSY 0-3 și CSM Târgoviște – Olympiakos Pireu 3-2 (după 1-0 și 1-2).

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 18 puncte, Slađana Mirković –8 , Bojana Milenković –  6, Dajana Bošković – 18, Raisa Ioan – 9,  Jovana Kocić – 17, Andreea Ispas (l); au mai intrat Andra Cojocaru (libero), Andrea Kossanyiová – 6, Victoriia Russu, Iarina Axinte – un punct; Jovana Cirković, Kaitlyn Hord, Georgiana Faleș. Antrenor Stevan Ljubičić.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea