FOTO, VIDEO| Știrea ta: Localnicii dintr-un sat din Munții Apuseni își strigă disperarea. Turmele de mistreți distrug culturile gospodarilor, provocând pagube semnificative

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Un cititor ne-a trimis pe adresa redacției mai multe imagini cu ceea ce a rămas în urma unor turme de mistreți care au făcut ravagii în culturile oamenilor din satul Mușca din comuna Lupșa, în zona Munților Apuseni. Deși au fost organizate mai multe serii de pânde pentru a prinde sălbăticiunile, acestea nu au dat rezultat, oamenii trăind cu frica în sân că toată munca de peste an a acestora va ajunge să fie distrusă de animale. Nici măcar gardurile electrice nu reușesc să rezolve situația.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Culturile de porumb și cartofi ale localnicilor din comuna Lupșa, satul Mușca au de suferit din cauza mistreților care dau târcoale zonelor agricole. Pagubele sunt importante, ca să nu mai aducem aminte de timpul și efortul gospodarilor pentru a crește respectivele culturi, până în punctul în care acestea să fie recoltate. Din spusele localnicilor, pe mai multe loturi care se află în diferite puncte ale comunei și care însumează în total câteva sute de metri pătrați, animalele sălbatice au lăsat în urmă un peisaj dezolant.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Autoritățile locale au fost sesizate de cele întâmplate, organizându-se o grupă de vânătoare însă, din păcate, măsurile întreprinse nu au dat rezultate. Prevăzători, gospodarii și-au instalat garduri electrice, dar nici acestea nu sunt suficiente pentru a ține la distanță sălbăticiunile înfometate.

„S-a anunțat primăria, grupa de vânătoare. S-a organizat pândă, câteva seri la rând de către grupa de vânătoare până spre orele 24:00-01:00, dar fără rezultat. De asemenea, cetățenii au montat gard electric, însă nu are efect nici acesta. Ce e de făcut, oare?” se întreabă cititorul nostru.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei