FOTO, VIDEO Știrea ta| Fântâna arteziană din Parcul Unirii a început să se degradeze: Plăcile sunt sparte și incep să se desprindă de pe monument

Fântâna arteziană din Parcul Unirii a început să se degradeze: Plăcile sunt sparte și incep să se desprindă de pe monument

Inaugurată în 2007, fântâna arteziană cinegetică din Parcul Unirii din Alba Iulia a fost una dintre cele mai costisitoare din ţară, cu un proiect în valoare de 2.000.000 lei.

Fantana are un design futurist, fiind construită din inox, marmură și sticlă de Murano, cu jocuri de lumini, jeturi de apă colorată și muzică ambientală. Mult timp, seara, albaiulienii puteau odată asista la un adevărat spectacol de lumini, culori şi muzică oferite în zona fântânii arteziene din Cetate.

ELIT

La începutul lui 2020, fântâna afișează o imagine dezolantă, tristă chiar dacă ne gândim la ce ar trebui să ofere, ajungând să se degradeze treptat.

Mihail David - 2020

Totul arată vechi. Bucățile de marmură s-au spart sau se desprind și zac împrăștiate lângă marginea fântânii. Locul este într-o stare jalnică.

Este totuși vorba despre Parcul Unirii, plin de turiști în fiecare zi care dau cu ochii de fântâna care pare a fi lăsată în paragină.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...