Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO ȘTIREA TA| Drum de groază în Răchita, după inundații. Autoritățile „dorm”, localnicii se pun pe treabă

Adela Spătar

Publicat

în

În satul Răchita din comuna Săsciori, un drum a devenit de coșmar pentru șoferi, distrus fiind de inundația de acum 3 luni.

O echipă formată din localnici, s-a pus pe treabă văzând că autoritățile „dorm” și nu aplică nicio măsură în acest sens. Astfel, sătenii au început lucrările la drum, astupând gropi din asfalt, cu material propriu.

„Cam așa arată drumul de la Răchita, după 3 luni de la inudații. După cum vedeți, drumul este impecabil, n-ai ce să-i bagi de vină. Totul este sub control.” a afirmat pe un ton sarcastic un sătean.

YouTube video

Filmând activitatea voluntarilor, în timp ce astupau o gaură în asfalt, tot pe un ton sarcastic, localnicul a afirmat „asta a fost cea mai fermecată groapă. Asta a fost cea care ne-a motivat cel mai mult.”

YouTube video

O mare parte din asfalt este acoperită de moloz deja de 3 luni de zile. Drumul se pare, nu doar că nu a fost reparat, dar nu a fost nici măcar curățat de atâta timp.

„Dacă vă uitați la alte localități care au fost inundate, au curățat frumos de pe asfalt tot ce era. S-a implicat lumea, cu ajutoare, pe cont propriu. La noi, ne-au lăsat să ne descurcăm.”

YouTube video

Abordând un șofer care trecea pe acolo, locatarul i-a cerut o opinie și un sfat cu privire la situația în cauză.

„Bună ziua! Domnule, ce sfat ne dați? După cum vedeți au trecut 3 luni de zile de la inundații și Primăria ne-a lăsat responsabili pe noi cu situația asta, să o rezolvăm. Ce părere aveți?”

Răspunsul a fost unul pe măsură, pe un ton sarcastic: „Urâtă! Nu avem consilieri în sat.”

YouTube video

Pe contul de socializare, săteanul invită și alți voluntari, la căminul cultural Răchita, unde să își stabilească prioritățile de grup, pentru a ajuta comunitatea. Bineînțeles, echipa așteaptă și sprijinul Consiliului Local Săsciori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea