FOTO/VIDEO ȘTIREA TA| Drum de groază în Răchita, după inundații. Autoritățile „dorm”, localnicii se pun pe treabă

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În satul Răchita din comuna Săsciori, un drum a devenit de coșmar pentru șoferi, distrus fiind de inundația de acum 3 luni.

O echipă formată din localnici, s-a pus pe treabă văzând că autoritățile „dorm” și nu aplică nicio măsură în acest sens. Astfel, sătenii au început lucrările la drum, astupând gropi din asfalt, cu material propriu.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Cam așa arată drumul de la Răchita, după 3 luni de la inudații. După cum vedeți, drumul este impecabil, n-ai ce să-i bagi de vină. Totul este sub control.” a afirmat pe un ton sarcastic un sătean.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Filmând activitatea voluntarilor, în timp ce astupau o gaură în asfalt, tot pe un ton sarcastic, localnicul a afirmat „asta a fost cea mai fermecată groapă. Asta a fost cea care ne-a motivat cel mai mult.”

O mare parte din asfalt este acoperită de moloz deja de 3 luni de zile. Drumul se pare, nu doar că nu a fost reparat, dar nu a fost nici măcar curățat de atâta timp.

„Dacă vă uitați la alte localități care au fost inundate, au curățat frumos de pe asfalt tot ce era. S-a implicat lumea, cu ajutoare, pe cont propriu. La noi, ne-au lăsat să ne descurcăm.”

Abordând un șofer care trecea pe acolo, locatarul i-a cerut o opinie și un sfat cu privire la situația în cauză.

„Bună ziua! Domnule, ce sfat ne dați? După cum vedeți au trecut 3 luni de zile de la inundații și Primăria ne-a lăsat responsabili pe noi cu situația asta, să o rezolvăm. Ce părere aveți?”

Răspunsul a fost unul pe măsură, pe un ton sarcastic: „Urâtă! Nu avem consilieri în sat.”

Pe contul de socializare, săteanul invită și alți voluntari, la căminul cultural Răchita, unde să își stabilească prioritățile de grup, pentru a ajuta comunitatea. Bineînțeles, echipa așteaptă și sprijinul Consiliului Local Săsciori.

Adela SPĂTAR