FOTO, VIDEO, Sportul Petrești, câștigătoarea finalei “thriller” de Cupa României, cu Transalpina Șugag! Doru Oancea – al doilea trofeu consecutiv, Dan Comșa – învingător al treilea an la rând, cu echipe diferite

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

La Galtiu s-a derulat cea mai spectaculoasă finală de Cupa României din ultimul deceniu, un adevărat “thriller”, meci adjudecat de Sportul Petrești, scor 3-2 (0-0), cu golurile senzaționale înscrise de Afrapt și Ludwig, cu șuturi de la mare distanță, în minutele 90 și 90+3, în detrimentul Transalpinei Șugag, ce conducea cu 2-1, după ce, și echipa lui Șufană a revenit de la 0-1 (gol al rezervei Afpapt – min. 47, fostul fotbalist al Metalurgistului Cugir fiind desemnat MVP-ul partidei), prin reușitele lui Rahovean (61) și Diaconu (69)!  

Astfel, Sportul Petrești, ocupanta locului secund în ierarhia Ligii a IV-a, a câștigat în premieră trofeul județean, în detrimentul celeilalte formații de pe Valea Sebeșului, Transalpina Șugag, care a ratat, în mod dramatic, a doua finală, după cea de acum doi ani, de la Ocna Mureș, scor 0-1, cu Viitorul Sântimbru, al cărui antrenor era “talismanul” Dan Comșa, devenit omul trofeu, cu trei cupe câștigate în trei ani, cu trei echipe diferite (Viitorul Sântimbru, Șurianu Sebeș și Sportul Petrești), oficialul câștigătoarei Cupei României dedicându-i succesul vicepreședintelui Adrian David.

ELIT

Citește și: FOTO, LIVE-TEXT, în finala Cupei, Transalpina Șugag – Sportul Petrești 2-3 (0-0) | Final nebun la Galtiu, Ludwig a adus trofeul cu o execuție fabuloasă, un eurogol, în minutul 90+3

*Doru Oancea: “Meci nebun, am avut și noroc”

O finală efectiv nebună! Am întâlnit un adversar determinat, ce a evoluat la un nivel mult peste așteptările noastre. Poți să spui că am avut și noroc, în condițiile în care am punctat prin execuții de senzație în minutele de final, dar cred că meritam trofeul pentru parcursul din 2018. Țin să le mulțumesc tuturor, jucătorilor, conducătorilor, persoanelor ce sunt alături de noi”, a declarat antrenorul Doru Oancea, ce a cucerit al doilea an la rând trofeul județean, după ce în 2017, la Cugir, a reușit eventul județean cu Șurianu Sebeș, având-i în efectiv pe Bălaș și Ludwig, ultimul eroul finalei de la Galtiu, cu execuția fabuloasă din prelungiri!

Finala de la Galtiu a tras cortina peste fotbalul din Alba, în ediția 2017-2018, cu CS Ocna Mureș promovată fără joc în eșalonul terț – câștigătoarea Ligii a IV-a Alba și Sportul Petrești – laureata Cupei României, cele două urmând să se înfrunte în luna august în Supercupa AJF Alba.

Sursa video: Mihai ȚÎRA, AJF Alba

 

 

Dan HENEGAR