Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO| REVOLTA împotriva RCA: Transportatorii au ieșit din nou în stradă. PROTEST zgomotos, pe DN1, între Alba Iulia și Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți transportatori au protestat, marți, împotriva prețului la polița de asigurare RCA, îngreunând traficul rutier pe DN1, între Alba Iulia și Sebeș.  

protest RCA01Aceștia s-au manifestat zgomotos, o parte venind, sincronizat, din Alba Iulia spre Sebeș, iar ceilalți circulând din sensul opus de mers, cu viteză redusă, circulația desfășurându-se astfel cu dificultate. La protest s-au alăturat și șoferi cu mașini mici, aflați în trafic, claxonând la unison cu TIR-iștii.

Pe parcursul protestului, transportatorii au avut lipite pe parbriz afișe cu mesajul ”Protestez RCA!”.

De exemplu, unul dintre transportatorii ieșiti în stradă s-a declarat nemulțumit după ce a plătit 9.500 de lei polița RCA pentru șase luni.

Mai bine de o oră, traficul între Alba Iulia și Sebeș a fost ”paralizat”, circulându-se bară la bară.

Vedeți și FOTO-VIDEO: Transportatori din 4 județe au PROTESTAT în Alba, împotriva prețului RCA: ”La 10 polițe practic noi facem cadou un camion asiguratorilor”

Secretarul general al Asociației Transportatorilor Apulum Sebeș – Alba Iulia, Matei Mircea, a declarat că protestul a survenit după ce negocierile transportatorilor cu guvernul și cu Autoritatea de Supraveghere Fianciară (ASF) au eșuat, iar în 15 septembrie se va declanșa un protest național.

Este bine cunoscut faptul că aceste societăți de asigurări, mai exact societățile care emit polițele RCA, jefuiesc, sunt oameni care nu fac altceva decât să-și îndrepte ținta către transportatorul român care e o serioasă concurență pentru transportatorii din Vest. Cei de la ASF sunt complici ai jefuitorilor și nu fac altceva decât să admită să se întâmple acest jaf. Nu mai putem suporta aceste biruri. Scopul acestora este de a pune pe butuci transportatorul român. Protestul s-a realizat după ce negocierile cu ASF și cu Guvernul au eșuat. Ei vor să termine transportatorul român. Cei din ASF au salarii foarte mari, nejustificate. De unde? Cotă parte de la societățile de asigurări. Dacă nu se va ține cont de prețurile enorme, exorbitante pe care societățile de asigurări le practică față de transportatorii români suntem pregătiți ca în 15 septembrie să declanșăm un protest la nivel național, iar apoi nu vom mai realiza niciun transport. Vom trece în parcul rece mașinile de transport”, a spus Mircea Matei.

Secretarul general al Asociației Transportatorilor Apulum Sebeș – Alba Iulia a adăugat că în timpul protestului șoferul unei mașini, care i-a făcut semn să oprească, i-a spus ”vezi de ce mi-am înmatriculat eu autoturismul în Bulgaria. No comment”.

O doamnă, care a condus un autoturism, a declarat că polița RCA este prea mare și pentru mașinile mici, ”raportat la salariul minim pe care îl avem”, în vreme ce șoferul unei autoutilitare a declarat că nu vrea să comenteze nimic, însă transmite că plătește 9.500 de lei asigurarea RCA pentru șase luni.

Un alt transportator a afirmat că doar cei care au ”peste 50-100 de camioane pot negocia la un RCA”, în vreme ce transportatorii mai mici sunt nevoiți să plătească prețuri exorbitante și este dispus să protesteze ”cât este nevoie”.

Sindicaliştii din transporturi au anunţat că vor declanşa şi un protest naţional prin oprirea activităţii în perioada 14-15 septembrie, dacă Guvernul nu ia măsuri împotriva scumpirii poliţelor RCA.

Reamintim că transportatorii anunțaseră protestul încă de vineri, 12 august.

”Începând de săptămâna viitoare, marți 16 augus 2016 (luni fiind zi liberă la nivel national, în fiecare prima zi lucrătore a săptămânii  (16,22,29….) până  la data protestului național, din data de  15 septembrie, autovehiculele de marfă  vor circula cu viteza redusă  până la limita evitării oriărui  pericol timp de minim 2 ore (între orele 10:00-12:00), în semn de avertisment,  pe modelul protestelor RCA anterioare din Alba, Brașov, Cluj, Baia Mare”, este anunțul acestora.

Citiți și Transportatorii anunță un ”mega-protest RCA” după negocierile eșuate. Șoferii, invitați să paralizeze traficul

Transportatorii amenință cu un protest național împotriva scumpirii RCA, în 14 -15 septembrie

[nggallery id=2521]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea