Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Transportatorii amenință cu un protest național împotriva scumpirii RCA, în 14 -15 septembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

protest transportatori01Transportatorii au anunțat vineri, 12 august, că vor declanșa un protest național împotriva scumpirii RCA în perioada 14-15 septembrie, dacă Guvernul nu ia măsuri legate de acest aspect.  Până atunci, începând de marți, 16 august și ulterior, în fiecare prima zi lucrătoare a săptămânii, autovehiculele de marfă vor circula cu viteză redusă până la limita evitării oricărui pericol cel puţin două ore (între orele 10.00-12.00), în semn de avertisment, pe modelul protestelor RCA anterioare din Alba, Brașov, Cluj, Baia Mare.

Vedeți si FOTO-VIDEO: Transportatori din 4 județe au PROTESTAT în Alba, împotriva prețului RCA: ”La 10 polițe practic noi facem cadou un camion asiguratorilor”

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dupa un an de negocierii cu autoritatile, nemultumirile transportatorilor au crescut in loc sa se reduca. Polita RCA s-a triplat ca valoare. De aceea, COTAR invita toti transportatorii indiferent de forma de activitate, taxi, transport marfa sau calatori, sa faca front comun in vederea declansarii unui protest national, in data de 14-15 septembrie 2016, prin oprirea totala a activitatii.

Incepand de saptamana viitoare, marti 16.08.2016 (luni fiind zi libera la nivel national, in fiecare prima zi lucratoare a saptamanii (16,22,29….) pana la data protestului national, din data de  15 septembrie, autovehiculele de marfa vor circula cu viteza redusa pana la limita evitarii oricarui pericol timp de minim 2 ore (intre orele 10:00-12:00), in semn de avertisment (vezi model Alba, Brasov, Cluj, Baia Mare….).

Aceasta metoda de avertizare este foarte usor de dus la indeplinit deoarece nu trebuie sa apelam decat la autovehiculele pe care le avem in trafic si sa  calculam timpii de incarcare/descarcare cu decalajul aferent.

In zona de domiciliu sau a sediului social/punctului de lucru pot fi utilizate si autovehicule care sunt in zona, si nu au incarcare/descarcare.

Daca Guvernul nu va fi sensibilizat si nu va lua atitudine, atunci pe data de 14-15 septembrie vom generaliza protestul la nivel national (adica transportul de persoane, taxi, marfa sa fie oprit) si nu vom relua lucrul pina ce autoritatile nu vor rezolva problema taxei RCA„, se arată într-un comunicat transmis presei vineri de către COTAR.

sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Când se redeschide Transfăgărășanul în 2024: Drumarii au început deszăpezirea spectaculosului drum care traversează Munții Făgăraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se redeschide Transfăgărășanul în 2024: Drumarii au început deszăpezirea spectaculosului drum care traversează Munții Făgăraș Transfăgărășanul( DN7C) traversează pe o lungime de 151 km, pe axa nord-sud, Munții Făgăraș, care este cel mai înalt lanț muntos din România. Transfăgărășanul, ce face parte din Carpații Meridionali, este un drum spectaculos ce leagă regiunea istorică a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea