Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Percheziții la Cugir. Două persoane au fost reținute pentru contrabandă cu ţigări şi alcool. Au fost confiscate peste 8.600 de ţigarete şi 375 de litri de alcool

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba au reţinut două persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi alcool. În urma a 6 percheziţii desfăşurate în oraşul Cugir, au fost confiscate peste 8.600 de ţigarete şi 375 de litri de alcool.

La data de 28 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba au efectuat 6 percheziţii, toate în oraşul Cugir, în vederea documentării activităţii infracţionale a două persoane cercetate, într-un dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”, faptă prevăzută de art. 270 alin. 3 din Cod Vamal.

Se pare că, în perioada 2017 – 2018, un bărbat, de 49 de ani, din Cugir ar fi achiziţionat ţigări din Ucraina pe care le-ar fi transportat disimulându-le în interiorul unor ambalaje pentru produse electrocasnice, iar ulterior le-ar fi valorificat, prin intermediul unei femei de 55 de ani, din Cugir, ce avea închiriată o tarabă în piaţa din oraş, dar şi în mod direct, către diverse persoane.

Totodată, poliţiştii au stabilit că femeia ar fi achiziţionat şi valorificat şi alcool, produs în mod ilegal, de persoane din România.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 16.275 lei.

https://youtu.be/4orlGIevb7Q

În urma celor 6 percheziţii efectuate la domiciliile celor două persoane şi în alte 4 locaţii în care depozitau produsele de contrabandă, poliţiştii au găsit şi confiscat, 8.629 de ţigarete, de diferite mărci şi 375 de litrii de alcool.

Faţă de cele două persoane bănuite de contrabandă, a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 29 martie, să fie prezentate în faţa procurorilor de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea