Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Nicolae Stanciu, campion cu Slavia Praga al doilea an consecutiv în Cehia și cel mai bun sezon al carierei!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicolae Stanciu, jucător lansat de Unirea Alba Iulia, a cucerit titlul de campion al Cehiei pentru al doilea an consecutiv cu Slavia Praga!

Fotbalistul albaiulian ce va împlini 28 de ani în 7 mai a realizat un sezon de excepție în tricoul “alb-roșu”, practic cea mai bună stagiune personală. În meciul ce a pecetluit adjudecarea titlului din punct de vedere matematic, contând pentru etapa a 30-a, 5-1 (1-0), pe teren propriu cu Viktoria Plzen, Stanciu a intrat la pauză și a reușit o pasă decisivă (la golul al 4-lea, înscris de Bah) și a parafat rezultatul final în minutul 82, cu un șut plasat din afara careului. Slavia este la al 21-lea titlu, al treilea consecutiv, la ultimele două punând umărul în mod substanțial și Nicolae Stanciu, și este în cursă spre realizarea eventului.

 

Albaiulianul parcurge cel mai bun moment al carierei, cu o formă de vis, după ce în anteriorul campionat a avut cele mai multe assist-uri (12 pase decisive), adjudecându-și trei premii individuale în Cehia: cel mai bun străin, mijlocaș și pasator din campionat. Venirea pe lume a fetiței sale Masha Ecaterina, în 4 noiembrie 2020, micuța comoară căreia îi dedică golurile, a însemnat fericirea ce l-a descătușat, catalizatorul psihic ce i-a dus prestațiile la un nivel extraordinar.

Stavia Praga a dominat categoric campionatul, fără a cunoaște gustul eșecului, fiind al treilea trofeu consecutiv câștigat în 1.Liga, din care mai sunt de disputat patru runde. Slavia are 78 de puncte, 24 de victorii și 6 remize, cel mai bun golaveraj, cel mai prolific atac (80 de goluri) și cea mai puternică defensivă (16 goluri primite) și un avans de 16 puncte față de Jablonec, ocupanta locului secund.

*Al 5-lea titlu, în trei țări diferite

Este al 5-lea titlu de campion din cariera fotbalistului lansat de Unirea Alba Iulia, palmares reușit în trei țări diferite: România, Belgia și acum Cehia. Campion în România cu FCSB în 2014 și în 2015, câștigător al titlului în Belgia cu Anderlecht (în 2017), fotbalistul din Alba a reușit în 2020 să cucerească trofeul în Cehia, la primul sezon în tricoul Slaviei Praga, iar acum a recidivat. În ediția în curs, Stanciu s-a dovedit unul dintre cei mai buni echipieri ai “alb-roșiilor”, cu cea mai prolifică perioadă a sa în tricoul formației pregătite de Jindrich Trpiskovsky, în condițiile în care a punctat în ultimele 4 jocuri disputate (excepție a făcut remiza albă din runda precedentă, cu Bohemians Praga)

*Prestații la superlativ

În 1.Liga, Stanciu traversează un sezon de excepție, golul din recentul meci fiind al 12-lea, în 28 de prezențe, ex-uniristul fiind al doilea golghter al grupării ce scrie istorie: record în Cehia, cu o serie de 40 de partide în care nu a cunoscut gustul înfrângerii. Este calificat în semifinalele Cupei Cehiei, după 3-0 în sferturi cu Olomouc (un alt gol Stanciu), în penultimul act urmând să întâlnească rivala Sparta Praga, miercuri, 5 mai, în finală fiind deja Viktoria Plzen, ce-și așteaptă oponentul din ultimul act. Stanciu a ajuns la un pas de o semifinală de Europa League, unde a fost însă eliminat de Arsenal, după un 0-4 șocant în retur (1-1 la Londra).

Internaționalul român originar din Craiva  a totalizat în această ediție, 2020/ 2021, 41 de partide, cu 16 goluri în trei competiții diferite și 8 pase decisive. A mai marcat în trei rânduri în Europa League și o dată în Mol Cup. Jucătorul adus cu 4 milioane de euro în vara anului 2019, din Arabia Saudită, după o aventură de doar șase luni, efectiv a impresionat la Praga unde se simte extraordinar. Este cotat în acest moment la șase milioane de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.de și se dovedește cei mai în formă jucător român din 2021, încântând prin reușitele sale, unele de senzație. Și, cu singuranță, acest an va fi anului lui Stanciu, ce merită cu prisosință să fie desemnat cel mai bun fotbalist în anchetele tradiționale. Până în prezent, au mai devenit campioni în 2021 antrenorul Mircea Lucescu, în Ucraina, cu Dinamo Kiev, și Ianis Hagi, în Scoția cu Glasgow Rangers.

Foto: Slavia Praga


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea