Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Levente Polgar, ultramaratonistul fără o mână care a alergat 110 kilometri la Arctic Ultra 6633, diplomă de la Prefectura Alba pentru recunoașterea meritelor: ”Am învățat că nu ne putem pune cu natura”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

YouTube video

Levente Polgar, maratonistul din Aiud care a participat la competiţia Arctic Ultra 6633 a fost felicitat, de Instituția Prefectului Județul Alba, cu o diplomă pentru realizarea sa. El este primul sportiv cu dizabilități acceptat la un asemenea concurs și a reușit să parcurgă 110 din cei 618 kilometri, în ciuda condițiilor extrem de grele în care s-a desfășurat cursa.

Levente a fost premiat, joi, cu ocazia ședinței Colegiului Prefectural, la care au participat toți directorii de deconcentrate.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

”Am învățat din această competiție cel mai important lucru – cu natura nu ne putem pune – pentru că ne învinge indiferent cât de pregătiți am fi și cât ne-am antrena. Felicit compatrioții noștri care au participat la această competiție. Îi  felicit pe Avram iancu, Florentina Iofcea, dar în special îl felicit pe Tibi Ușeriu că, iată, pentru a treia oară a demonstrat că este un mega-om și știe să gestioneze situația mai bine ca mulți alții. Mulțumesc pentru minunata diplomă de participare și recunoaște. Voi fi mereu mândru și voi duce drapelul României atât cât pot de bine. Sunt om, greșesc, îmi pare rău, dacă aș fi calculator, aș pune virgulele și punctele exact acolo unde ar trebui. Sunt o ființă vie și greșesc, iar a doua zi încerc să o iau de la început. Îi îndemn pe toți cei care vor să ajute sportivii de astăzi, să devină mai buni mâine, să nu-i ocolească pentru că acești tineri sunt viitorul”, a spus Levente Polgar.

Reamintim că Levi a abandonat cursa la finalul primei zile de concurs, după ce a intrat într-o furtună polară cu un vânt ce depășea 100 km/h, și a apăsat butonul de panică cerând ajutor organizatorilor. Medicii au decis că este iminent să îl oprească, deoarece era pus în pericol.

Singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat la cel mai renumit ultramaraton din lume, Levente Polgar, de 37 de ani, şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani şi lucrează în construcţii. El mai are la activ două participări, în 2016 şi 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, precum şi la alte competiţii din România. În 2016 a alergat peste 1.100 de kilometri în 14 zile, traversând România de la Jimbolia la Vama Veche. El este şi voluntar Invictus.

[nggallery id=5367]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Salbă de medalii pentru șahiștii albaiulieni la Orăștie. Sportivii de la CSM Unirea Alba Iulia și Academia de Șah Mihnea Costachi au dominat concursul de șah rapid “Cupa Orăștie 800”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salbă de medalii pentru șahiștii albaiulieni la Orăștie. Sportivii de la CSM Unirea Alba Iulia și Academia de Șah Mihnea Costachi au dominat concursul de șah rapid “Cupa Orăștie 800” Sâmbătă, 25 mai, centrul orașului Orăștie a gazduit un puternic concurs de Street Chess. Aproape 100 de participanți de toate vârstele au luat startul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea