FOTO, VIDEO. Levente Polgar, ultramaratonistul fără o mână care a alergat 110 kilometri la Arctic Ultra 6633, diplomă de la Prefectura Alba pentru recunoașterea meritelor: ”Am învățat că nu ne putem pune cu natura”

Paul Voicu - Primar 2020

Levente Polgar, maratonistul din Aiud care a participat la competiţia Arctic Ultra 6633 a fost felicitat, de Instituția Prefectului Județul Alba, cu o diplomă pentru realizarea sa. El este primul sportiv cu dizabilități acceptat la un asemenea concurs și a reușit să parcurgă 110 din cei 618 kilometri, în ciuda condițiilor extrem de grele în care s-a desfășurat cursa.

ELIT

Levente a fost premiat, joi, cu ocazia ședinței Colegiului Prefectural, la care au participat toți directorii de deconcentrate.

”Am învățat din această competiție cel mai important lucru – cu natura nu ne putem pune – pentru că ne învinge indiferent cât de pregătiți am fi și cât ne-am antrena. Felicit compatrioții noștri care au participat la această competiție. Îi  felicit pe Avram iancu, Florentina Iofcea, dar în special îl felicit pe Tibi Ușeriu că, iată, pentru a treia oară a demonstrat că este un mega-om și știe să gestioneze situația mai bine ca mulți alții. Mulțumesc pentru minunata diplomă de participare și recunoaște. Voi fi mereu mândru și voi duce drapelul României atât cât pot de bine. Sunt om, greșesc, îmi pare rău, dacă aș fi calculator, aș pune virgulele și punctele exact acolo unde ar trebui. Sunt o ființă vie și greșesc, iar a doua zi încerc să o iau de la început. Îi îndemn pe toți cei care vor să ajute sportivii de astăzi, să devină mai buni mâine, să nu-i ocolească pentru că acești tineri sunt viitorul”, a spus Levente Polgar.

Mihail David - 2020

Reamintim că Levi a abandonat cursa la finalul primei zile de concurs, după ce a intrat într-o furtună polară cu un vânt ce depășea 100 km/h, și a apăsat butonul de panică cerând ajutor organizatorilor. Medicii au decis că este iminent să îl oprească, deoarece era pus în pericol.

Singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat la cel mai renumit ultramaraton din lume, Levente Polgar, de 37 de ani, şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani şi lucrează în construcţii. El mai are la activ două participări, în 2016 şi 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, precum şi la alte competiţii din România. În 2016 a alergat peste 1.100 de kilometri în 14 zile, traversând România de la Jimbolia la Vama Veche. El este şi voluntar Invictus.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Gligor 29 martie 2018 at 10:37

Nu ma intereseaza foarte tare culoarea politica da ce este de apreciat la dl prefect este ca se implica. Este singurul care a iesit in strada cand a nins sa vada situatia strazilor.
Este printre putinii care se implica
BRAVO

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...