FOTO, VIDEO: ”Inovații în predarea orientată spre practică a mecatronicii” Proiectul Erasmus de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia, aproape de final

Vineri, 3 noiembrie 2017, a avut loc la Hotel Parc, din Alba Iulia, un eveniment de diseminare și multiplicare, privind proiectul ERASMUS+ INTEMPO, implementat de Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa”.

Agenda evenimentului a cuprins două  sesiuni de lucru. În prima parte s-a prezentat Programul ERASMUS+ și impactul proiectelor cu finanțare europeană asupra colegiului. De asemenea a fost prezentat Proiectul INTEMPO, partenerii, obiectivele, activitățile și rezultatele, dar și interviuri realizate cu beneficiarii proiectului INTEMPO.

ELIT

În partea a doua a întâlnirii au fost prezentate rezultatele intelectuale ale proiectului: “Ghidul de predare pentru mecatronică” și “Auxiliarul curricular pentru mecatronică”. Totodată, au avut loc activități intereactive, constând într-un concurs cu roboței, dar și o sesiune de întrebări și feedback din partea celor prezenți.

La eveniment au participat viceprimarul Gabriel Pleșa, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Alba și reprezentanți de la mai multe școli din județ, reprezentanți ai agenților economici, orice proiect vizând și implicarea comunității.

La sfârșitul acestei luni se va încheia acest proiect, extrem de provocator, motivant și cu rezultate pe măsură: tangibile, sustenabile și accesibile unui număr mare de persoane.

Programul este finanțat de Comisia Europeană, care se desfășoară pe o perioadă de 7 ani, începând cu anul 2014 până în anul 2020 și se adresează unei foarte mari categorii de beneficiari. Programul își propune sprijin pentru modernizarea sistemelor de învățământ, dezvoltarea formării profesioanle, dezvoltarea capacității de inserție profesională, formare profesională pentru tineri și dezvoltarea competențelor lingvistice și de alt tip pentru peste 4 milioane e beneficiari: elevi, studenți, ucenici, profesori, factori de decizie din instituțiile de învățământ european, de toate niveluri, ONG-uri. Bugetul pentru această acține este de peste 14 miliarde de euro.

Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” a implementat, în cadrul programului Erasmus + (2014-2020), Acțiunea cheie 2 (KA2) – Parteneriate strategice în domeniul formare profesională -VET, în calitate de coordonator, proiectul INTEMPO – „Innovations in teaching mechatronics in automotive sector, practically oriented” / ”Inovații în predarea orientată spre practică a mecatronicii”. Valoarea totală a grantului obținut este de 131.135 euro, proiectul desfășurându-se în perioada 01.12.2015 – 30.11.2017.

Proiectul a fost depus ca urmare a identificării următoarelor nevoi la nivelul instituției de învățământ: formarea profesorilor care predau discipline tehnice, corelarea conținuturilor specifice cu cerințele de pe piața muncii în domeniul mecatronicii și adaptarea metodelor de predare și de utilizare a tehnologiei în clasă pentru o abordare modernă și inovatoare, făcând disciplinele tehnice mai atractive pentru elevi/cursanți. Obiectivul general al parteneriatului a fost de a îmbunătăți aptitudinile și competențele profesorilor si ale formatorilor din învățământul profesional și tehnic, astfel încât, abordarea didactică să răspundă nevoilor menționate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...