Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Chef Cătălin Scărlătescu, în vizită la fabrica de porțelan ”Apulum” din Alba Iulia. Vrea o colaborare pentru o gamă de farfurii care să-i poarte semnătura

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aflat în aceste zile la Alba Iulia, chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut publicului din România din postura de jurat la show-urile culinare de la TV, a profitat de ocazie și a vizitat, joi, fabrica de porțelan ”Apulum” din municipiu.

Ghidat de reprezentanții conducerii, Scărlătescu a făcut un tur prin secțiile de producție, și chiar s-a lăsat fotografiat de angajatele care au rămas surprinse să-l vadă în câmpul muncii lor, iar la final și-a exprimat dorința de a colabora pentru a realiza o gamă de farfurii care să-i poarte semnătura.

Știu de Apulum de când eram micuț. Și pe vremea lui Ceaușescu, farfuriile din restaurantul unde lucram erau cu marca Apulum pe ele ”, a declarat maestrul bucătar.

Întrebat ce impresie și-a făcut după „periplul” prin fabrică și ce părere are despre calitatea produselor, Scărlătescu a spus că ”dacă fabrica a rezistat cutremului după Revoluție și are 90% din producție la export, este clar că e o companie foarte, foarte, foarte bună”.

La finalul vizitei, celebrul șef și-a manifestat intenția de a da idei conducerii pentru realizarea unor noi articole HoReCa, pe care spune că și le-ar fi dorit în bucătărie și nu le-a avut. ”Dacă dezvoltăm ideea aceasta puțin și dacă și ei își doresc la fel de mult (n.a. conducerea), s-ar putea să apară și o gamă de farfurii cu ideile mele”, a spus Scărlătescu.

Fabrica de porțelan Apulum a împlinit în 2017  zece ani de când a fost preluată conducerea de acționarii Rodica Vasin și Alvaro Santini, și 47 de ani de când a fost înființată.

Rămasă una din puținele fabrici de profil din țară, Apulum realizează produse pentru uz casnic sau HoReCa, dar și obiecte de decor precum vaze, bibelouri, suveniruri, măști din porțelan sau căni ce pot fi inscripționate cu diferite mesaje sau imagini. Actualmente, fabrica are un număr de aproximativ 1450 de angajați.

Reamintim că chef Cătălin Scărlătescu organizează, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, Festivalul Gustului Românesc la Alba Iulia. Evenimentul face parte din programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale, iar în cadrul acestuia se va găti exclusiv în spirit tradițional pentru toți vizitatorii care vor trece pragul Cetății. Astfel, toți cei care vor să-l întâlnească și să guste din preparatele lui, îl vor putea găsi, timp de 4 zile, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, în apropiere de scenă.

[nggallery id=4964]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea