FOTO/ VIDEO: ”Cea mai mare paradă de ambulanțe” – Alba Iulia 2018, certificată de Academia Recordurilor Mondiale

Academia Recordurilor Mondiale a certificat mai multe recorduri românești din domeniul medical, printre care se numără ”Cea mai mare paradă de ambulanțe” – Alba Iulia 2018 sau Primul Institut geriatric din lume – Ana Aslan.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, Academia Recordurilor Mondiale a desemnat primul Institut de Endocrinologie din Lume ca fiind Institutul ”C.I. Parhon” București, primul Tratat Medical de Endocrinologie: CI Parhon, prima disecție aortică complexă tratată endovascular: Polisano Sibiu, iar cea mai mare paradă de ambulanțe – evenimentul care a avut loc de Ziua Națională a Ambulanței, în 28 iulie 2018, la Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO/ Ceremonie în Piața Cetății, de Ziua Națională a Ambulanței, sărbătorită în premieră la Alba Iulia: Un convoi de 45 de autospeciale defilează la final

De asemenea, printre recordurile românești din medicină se mai numără ”Cele mai multe operații neurologice” – dr. Leon Dănăilă, ”Cele mai multe operații pediatrice” – dr. Alexandru Pesamosca, iar primul institut geriatric din Lume – Institutul ”Ana Aslan”.

În ultimii 12 ani, Academia Recordurilor Mondiale a publicat câteva zeci de recorduri românești, majoritatea fiind realizări deosebite – Nadia Comăneci, primul 10 din istoria gimnasticii; Helmut Duckadam, patru goluri consecutive aparate; Octavian Belu, cel mai de succes antrenor din lume; Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator de bancă centrală; Cleopatra Stratan, cea mai de succes tânără artistă; Ilie Dobre, cel mai de succes comentator sportiv de radio; Crina Coco Popescu, cea mai de succes tânără alpinistă; Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire administrativă; ”Luceafărul” de Mihai Eminescu, cel mai lung poem de dragoste; cel mai lung meci de baschet: Sibiu; cea mai lungă scrisoare către Moș Crăciun: copiii din Brașov; Cristina Neagu, prima jucătoare de handbal care a câștigat de trei ori titlul de Jucătoarea Anului; Constantina Diță, cea mai în vârstă câștigătoare a maratonului olimpic.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ciclop 14 septembrie 2018 at 16:14

propuneti si “Piata Sfantul Asteapta” , o amarata de piata agro-alimetara realizata de primarul mircea hava in 3 ani si jumatate !!!! Asa de realizare “record ” , merita primarul ceva, “o prema”
cum spunea nea Vasile !!!

URA !!!uRA!!! URA!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...