Ziarul Unirea

FOTO-VIDEO: Alba Iulia – Ziua Naţională: Sute de tineri basarabeni au strigat la unison în Piaţa Toboşarului – „România, nu uita, Basarabia e a ta!”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Câteva sute de tineri studenţi şi liceeni basarabeni din marile oraşe ale ţării, s-au adunat de 1 Decembrie la Alba Iulia pentru a sărbători „Marea Unire” şi Ziua Naţională a României. Dis-de-dimineaţă au putut fi văzuţi pe marile artere din oraş, precum şi în Cetate, grupuri mari de tineri entuziaşti basarabeni purtând cu mândrie drapelul tricolor românesc, şi alte simboluri naţionale, intonând cântece patriotice şi strigându-şi marea durere:”România, nu uita, Basarabia e a ta!”, „Basarabia – pământ românesc!”, „Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”.

În timpul zilei, în diferite zone ale Cetăţii Alba Carolina, tinerii basarabeni s-au reunit în flash mobu-uri, scandând energic din inimile şi sufletele lor rănite „România, nu uita, Basarabia e a ta!”.De asemenea, ei şi-au adus prinosul lor de recunoştinţă marilor eroi ai neamului şi personalităţilor marcante care prin faptele lor măreţe au dus la desăvârşirea marelui act istoric de la 1 Decembrie 1918 – Unirea cea Mare a tuturor românilor, depunând coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazul, precum şi la busturile geniului poeziei româneşti – Mihai Eminescu şi al marelui poet unionist basarabean -Grigore Vieru.

ELIT

Surpriza cea mare a fost flash mobul de bază din această zi, care a avut loc în Piaţa Toboşarului din Cetate, la ora 12.30. Basarabenii din toate colţurile României s-au alăturat organizaţiei O.S.L.B. pentru a constitui un tot întreg. 14 organizaţii au dorit cu orice preţ să imprime sărbătorii de 1 Decembrie de la Alba Iulia spiritul şi sentimentul de recunoştinţă pentru trecut şi străbuni. La final, toţi tinerii prezenţi, precum şi cei din public, şi-au dat mână cu mână şi s-au prins într-o frumoasă horă a unirii, exprimându-şi speranţa că în curând Moldova şi Basarabia vor reveni la trupul sfânt al patriei mame iar românii în sfârşit vo fi uniţi într-un singur stat mare şi puternic – România Dodoloaţă.
Acţiunile tinerilor basarabeni sunt în derulare până la sfârşitul zilei.

Iată cum a sunat chemarea tinerilor basarabeni către cei prezenţi astăzi la Alba Iulia, de Ziua Naţională: „O.S.L.B. împreună cu FAB România te invită şi pe tine să fii martorul momentelor frumoase care se vor organiza: „ Vino împreună să dăm frâu liber emoţiilor şi amintirilor că poporul român rămâne a fi unit prin aceeaşi limbă, credinţă, tradiţie şi istorie. Vino şi fii alături în momentele amintirii istoriei, a anului care, în istoria poporului român rămâne a fi anul încununării victorioase a lungului şir de lupte, sacrificii umane şi materiale. Te aşteptăm pe tine, cel care sărbătoreşti triumful idealului naţional, să savurezi din momentele frumoase pe care le-a pregătit O.S.L.B . în această zi. O zi ce cu siguranţă va rămâne memorabilă pentru oricare dintre cei ce vor asista la această sărbătoare.”

Acţiunea a fost organizată de tinerii studenţi şi liceeni din O.S.L.B. împreună cu FAB România.

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

Ritmul de viață agitat și depresia provocată de stresul de la serviciu, tot mai des întâlnite la români

Tot mai multe persoane ajung la medic din cauza anxietăţii şi a depresiei. Psihologii spun că niciodată nu au mai… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 decembrie: Sfântul Proroc Daniel, cel care a fost aruncat într-un cuptor încins alături de tinerii Anania, Azaria și Misail

În fiecare an, la data de 17 decembrie, creștinii îl pomenesc pe Sfântul Proroc Daniel care s-a născut din seminția… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO: Paradisul din Tăul Brazi – Roşia Montană. Sălbăticia naturii distrusă de sălbăticia oamenilor

Roșia Montană are ape și stânci, și o frumuseţe ireală a locurilor. Turiștii caută zona ochiurilor de apă de aici:… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO: Gheorghe Vlad, din Loman, un cioban de nota zece

Am să vă citez la început din opera marelui Mihail Sadoveanu, care și-a petrecut o bună parte din viață aici,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

ÎN WEEKEND: Ospăț cu pește și fructe de mare de Rusalii, în Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina va găzdui de Rusalii, în weekendul 14-17 iunie, Festivalul Peștelui și al Fructelor de Mare. Cei prezenți… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Video: Alba Iulia în anul 1993 – Un oraş care încerca să iasă la ”suprafaţă” după lunga perioadă de dictatură comunistă

Anul 1993 – Alba Iulia era un oraş, reşedinţă de judeţ, care încerca să îşi găsească propriul drum după lunga… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

15 Comentarii

acritura 1 decembrie 2012 at 14:24

Ce tampiti conduc acest oras si judet… incat nu stiu ca Hora Unirii nu are nimic in comun cu data de 1 Decembrie. Daca vreti sa dansati Hora Unirii dansati-o dracului pe 24 Ianuarie nu pe 1 Decembrie ! Mai mult decat atat sa o dansezi intr-o cetate habsburgica si in jurul unei statui a unui soldat habsburgic este curata blasfemie si bataie de joc la adresa jertfei inaitasilor vostrii care au facut posibila unirea din 1 decembrie 1918 !

mane 1 decembrie 2012 at 14:57

Cand ani la rand, fara sa fie vreo organizare in acest sens, romanii se prind intr-o hora a unirii de 1 decembrie, atunci bine fac ca o organizeaza, macar sa iasa bine. Tampit esti tu ca nu pricepi nimic, dar pe nimeni nu deranjeaza asta.

Dorin 1 decembrie 2012 at 16:00

Asta-i istoria municipiului si a Ardealului nemernico ;soldatii erau romani inregimentati in armata imperiului austro-ungar . Ce ai vrea , sa schimbam istoria , cum au facut comunistii ? Se vede ca ai invatat la scolile din timpul comunismului , comunista hoasca ce esti !

gelu 1 decembrie 2012 at 14:53

oare ce cauta un soldat habsburgic in piata din Alba Iulia?

gelu 1 decembrie 2012 at 14:55

@acritura
acelor tineri din Basarabia le pasa mai mult de tara lor decat tie acrituro.

Sebastian Lăbăroiu 1 decembrie 2012 at 17:08

Da ? Pai asta NU este tara lor… Moldovenii de peste prut sunt BOLSEVICI. Scriu in romaneste (pardon moldoveneste ca asa spun ei limbii romane) cu litere chirilice. Asa ca mai lasati-i in pace ca e vreau cetatenie romana doar ca sa se care la munca in occident.

Alex Danila 1 decembrie 2012 at 23:08

Crezi ca scriu cu litere chirilice ca asa au vrut ei? Scriu asa pentru ca rusii,care inca ii mai stapanesc,i-au impins sa faca asta!!! O sa vezi ca adevaratii moldoveni scriu in romana.Exista,ce-i drept,si alti moldoveni care sunt de alta parere.E vorba de molodovenii de peste Nistru,care sunt mai degraba rusi,care scriu in rusa si care ne considera dusmani,asa fiind invatati,din pacate.Aceea sunt ticalosii!Ba chiar rusii au mutat o parte semnificativa din industria Republicii Moldova la dreapta Nistrului, gandindu-se la eventualitatea in care Romania ar prelua Basarabia pana la raul Nistru,astfel incat ei sa nu piarda nimic in domeniul industriei.Trist! Dar Basarabia e pamant romanesc!

gelu 1 decembrie 2012 at 19:08

pt Labaru,
moldovenii de peste Prut sunt niste oameni zdrobiti de talpa ruseasca,n-au avut nici-o sansa.
este o minune ca mai exista mai occidentalule facut din laba.

Alex Danila 1 decembrie 2012 at 23:20

Am o intrebare,pe care o adresez cu maxima prietenie si seriozitate celor care posteaza pe forum.
Va rog sa imi raspundeti,pentru ca sunt curios sa aflu si parerea altor romani,mai ales ardeleni.Uitam de rivalitatea politica,fiindca azi e 1 Decembrie.
Am auzit multi ardeleni spunand ca e necesara despartirea Transilvaniei de Romania,intrucat aceasta din urma,prin deciziile luate de la Bucuresti,”ne-a tras in jos”.Pe de-o parte,acesti oameni au dreptate,fiindca multe decizii au fost luate prost de Guvern(indiferent care Guvern),si poate ardelenii s-ar gospodari mai bine singuri.
Pe de alta parte,nu sunt de accord pentru ca despartirea Ardealului de Romania ar insemna calcarea in picioare a idealului pentru care s-au zbatut oamenii de la 1918:UNIREA.
Voi ce parere aveti?
Postez asta la mai multe articole in speranta ca vor vedea mai multi oameni.
Multumesc!

mike 2 decembrie 2012 at 5:33

Adevarul ca ardelenii sint oameni harnici, iceti la manie, gospodari si priceputi —-dar o despartire de tara mama ar fi o catastrofa. Ar fi zadarnica munca si jertfa celor ce au luptat pentru unire. Vad ce se petrece acum dupa 94 de ani de la unire(cazul barna)– ce se va intimpla cind Ardealul va fi independent?? — o oaie care va fi jupuita, de cel putin 2 lupi.

Alex Danila 2 decembrie 2012 at 12:10

Multumesc pentru opinie! Aveti dreptate!

gelu 2 decembrie 2012 at 15:47

nu cred ca suntem mai harnici decat alti romani, dua un simplu exemplu:Dacia Pitesti, cei care lucreaza la Dacia sunt munteni nu ardeleni si nu-i suspectez de lene.
majoritatea roamnilor din toata tara au plecat peste hotare sa munceasca nu pentru ca-i dadea lenea afara din casa.

gelu 2 decembrie 2012 at 15:57

romanii au uitat sa fie patrioti, suntem dezbinati.
imi povestea sora din SUA ca s-a mutat intr-un cartier nou si i-a zis vecinul ca daca vrea sa cumpere ornamente,instalatii de Craciun pentru casa sa se duca la magazinul de cartier si sa nu mearga la supermarket pentru ca toti vecinii cumpara de la acel magazin pentru a sustine micile afaceri din comunitate.
asta inseamna patriotism,sa-ti ajuti comunitatea, sa cumperi Logan,sa cumperi produse fabricate in Romania.
Aproape toti furnizorii Casei Regale sunt din Romania printre care multe firme de la noi din judet.Comunistii cum este Razvan Ungureanu este ata de patriot incat cumpara numai bauturi si creme cu care se unje din strainatate. e bine nu cu patriotii comunisti?

Alex Danila 2 decembrie 2012 at 16:32

Foarte mare dreptate ai! Daca suntem romani,hai sa ne luam Dacia,ca e masina noastra,si e o masina buna! Hai sa ne sustinem echipa nationala la meciuri! Hai sa cumparam paine romaneasca traditionala si sanatoasa,nu „toast-urile” italienilor,sa cumparam globuri de Craciun romanesti,sa ne luam ,stiu si eu,salam de la „Agra’s”,ca e facut chiar la noi in oras,mai bine decat sa luam Campofrio si alte importuri!
Si lista ar putea continua!
Bravo pentru comentariul tau, Gelu!

spectator 3 decembrie 2012 at 7:58

Cu globurile de Craciun, cu painea, salamul, etc, made in Romania e ok. Cu Loganul e alta problema. Nu o sa dau in ruptul capului 6 – 7000 euro pe o masina care nu face nici pe departe atat. Cu jumatate din banii astia imi iau o masina nemteasca la mana a doua care este net superioara din toate punctele de vedere. Parerea mea!

Sa nu confundam patriotismul cu achizitionarea de bunuri si produse de proasta calitate. Fara suparare.

Comentariile sunt oprite