Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: „Aducem culoare ţării” – peste 200 de tablouri semnate de artişti din toată ţara expuse la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aducem culoare tarii07Joi, 25 iulie 2013, de la ora 17.30, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia (secţia de artă contemporană) a găzduit vernisajul expoziţiei UAP intitulată „Aducem culoare ţării”. Este vorba despre o expoziţie itinerantă, ce a mai avut loc şi în alte oraşe şi care conţine aproximativ 230 de lucrări semnate de pictori renumiţi dar şi artişti amatori din toate oraşele ţării. 

Prezentarea expoziţiei a fost făcută de către prof.dr. Traian Mârza, preşedintele Uniunii Artiştilor Palstici, alături de preşedinţi de la alte sucursale din ţară – Dumitru Costălaş de la Şimleul Silvaniei şi Constantin Bogoşel de la Târgu Mureş, Dana Ortelecan, din Consiliul Director al filialei din Alba Iulia, care au ţinut să ia parte la eveniment. La vernisaj au luat parte numeroşi iubitori de artă, în frunte cu directorul muzeului Unirii, Gabriel Rustoiu.

Programul „Aducem culoare ţării, 10 zile în oraşul tău” a demarat  în luna martie. Prima expoziţiei a avut loc la Sighişoara, pe urmă în Târgu-Mureş, Zalău, Satu Mare, Baia Mare, Sighetul Marmaţiei,  astăzi Alba Iulia şi în 6 august, la Craoiva.

Ce aduce nou Uniunea Artiştilor Plastici?

„Am început în anul 2010 cu o încercare de reconstrucţie a Uniunii Artiştilor Plastici din România, am vrut să fie de la capitală înspre filialele judeţene, însă nu am găsit ecou. Propunerea mea era cea de azi în care funcţionăm, să avem un statut european participativ, în care diplomele de licenţă să ţină de devenirea personală a fiecărui individ iar oameni cu talent, autodidacţi, să vină să expună pe simeză împreună, să admită vecinătăţile şi să se bucure de ele”, a precizat Traian Mârza.

Acesta a mai spus că intenţionează ca la finalul programului „Aducem culoare ţării” să se întoarcă la Alba Iulia cu peste 5000 de lucrări, pe care să le expună pe zidurile Cetăţii Alba Carolina. Dar asta, în funcţie de finanţări pentru transport.

În cadrul expoziţiei, cei prezenţi au avut bucuria de a asista la un moment muzical oferit de Cosmin Buzgure, elev al Liceului de Muzică şi Artă Plastică din Alba Iulia.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sauvignon Blanc, sec, din 2023 de la Ciumbrud este sortimentul câștigător la Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porducători din Alba: Ce alte vinuri au mai fost premiate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sauvignon Blanc, sec, din 2023 de la Ciumbrud este sortimentul câștigător la Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porducători din Alba: Ce alte vinuri au mai fost premiate Ieri, 23 aprilie, la Sâncrai a avut loc Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porudcători din Județul Alba. Printre câștigători se află sortimentele Sauvignon Blanc, din Ciumbrud, Muscat Ottonel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea