Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Vali Ciofu, masorul din Ocna Mureș, la al 25-lea trofeu: Supercupa Emiratelor Arabe Unite, după 6-2 cu echipa lui Olăroiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vali Ciofu, masorul din Ocna Mureș, a cucerit al 25-lea trofeu cu Shabab Al-Ahli Dubai: Supercupa Emiratelor Arabe Unite, după 6-2 cu echipa lui Olăroiu!

Vali Ciofu, masorul din Ocna Mureș, a ajuns la al 25-lea trofeu în Orientul Mijlociu,  cu aceeași formație. Shabab Al-Ahli Dubai a cucerit Supercupa Emiratelor Arabe Unite, după un 6-2 (3-2) șocant cu formația pregătită de Cosmin Olăroiu, antrenor alături de care Ciofu a lucrat la Al Ahli Dubai în trecut!

Este al doilea trofeu adjudecat în 2023 de formația “calaverilor roșii”, după câștigarea campionatului, în mai, titlu așteptat de 7 ani, mai precis din 2016, când antrenor la Al Ahli era tocmai Olăroiu.

Vali Ciofu (63 de ani) și-a petrecut o treime din viață în Emiratele Arabe Unite (în ianuarie 2023 se vor împlini 21 de ani), activând la același club! De ceva vreme a rămas singurul român ce activează la Shabab Al-Ahli Dubai, după ce în perioada lui Olăroiu erau șase! A pus mâna la propriu, pe 25 de trofeee, de referință fiind stagiunile din 2014 și 2021, când formația din Golf și-a adjudecat 3 din cele 4 trofee, acum doi ani fiind vorba despre Supercupa Emiratelor Arabe Unite, UAE League Cup și Cupa Președintelui.

Al Sharjah a jucat Supercupa din postura de câștigătoare a Cupei Președintelui, în timp ce Al Ahli Dubai este campioana en-titre din Emirate.

Cosmin Olăroiu nu era la prima sa experiență în Supercupa Emiratelor, românul cucerind trofeul de 4 ori. Echipa sa, Al Sharjah, a condus cu 2-0 în minutul 32 și totul părea în grafic. În minutul 32, însă, fundașul lui Al Sharjah, Abdelaziz Salim Ali,a văzut direct cartonașul roșu și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. Totul a luat apoi o turnură dramatică: până la pauză, Al Ahli Dubai a marcat de trei ori și a trecut în avantaj. Olăroiu a făcut trei schimbări imediat după pauză, însă situația s-a înrăutățit. Al Ahli Dubai a mai marcat de trei ori în repriza a doua, iar Al Sharjah a suferit un eșec usturător, 2-6. În prelungiri, trupa lui Olăroiu a mai avut un eliminat – brazilianul Lucas Caio.

Citește și: FOTO-VIDEO: Vali Ciofu, masorul din Ocna Mureș, campion în Emiratele Arabe Unite cu Shabab Al-Ahli Dubai | Alba, la concurență cu Olăroiu!

Campionatul din Emiratele Arabe Unite intră în pauză, urmând să se reia la mijlocul lunii februarie. După primele 12 etape, Al Sharjah ocupă locul 4, cu 22 de puncte, la opt lungimi în spatele liderului Al Wasl, iar Al Ahli Dubai este pe poziția a 3-a, cu 24 de puncte.

Foto: colecție personală și Shabab Al Ahli Dubai


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia. *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea