Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO-VIDEO: Vali Ciofu, masorul din Ocna Mureș, campion în Emiratele Arabe Unite cu Shabab Al-Ahli Dubai | Alba, la concurență cu Olăroiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vali Ciofu, masorul din Ocna Mureș, a câștigat campionatul în Emiratele Arabe Unite cu Shabab Al-Ahli Dubai, cu o etapă înainte de final.

Victoria din deplasare, 2-1 (0-0) cu Bani Yas, după ce gazdele au condus cu 1-0, a făcut ca echipa românului să-și adjudece titlul la finele rundei a 25-a, penultima, împotriva formației care îi produsese ultimul eșec (în decembrie, pe teren propriu). Un trofeu așteptat de 7 ani de formația “cavalerilor roșii”, mai precis din 2016, când antrenor era… Cosmin Olăroiu, tehnicianul român care de curând a câștigat Cupa Președintelului cu Al Sharjah (la penalty-uri, cu Al Ain) ajungând la 21 de trofee în golf! Spre comparație, Sharjah este pe locul 7, cu 43 de puncte.

Este sărbătoare mare la club, după ce am devenit campioni, o așteptare de mulți ani. Au mai fost trofee adjudecate în trecut, însă titlul s-a lăsat așteptat. Cu siguranță fiesta va fi la ultimul meci acasă. Vă dați seama, de pe vremea lui «Oli», cu care am lucrat 4 ani și jumătate, nu ne-am mai bucurat de cucerirea titlului”, a explicat Vali Ciofu (foto, tricou negru).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La finele meciului care a însemnat câștigarea titlului de campion în EAU, Ciofu s-a bucurat pe gazon alături de antrenorul portughez Jardim Leonardo sub forma unui meci de box… amical.

I-am spus că el este cel mai bun antrenor de fotbal, iar el m-a lăudat că sunt cel mai bun la box, dar până la urmă s-a lăsat învins, că la box nu putea să îmi facă față. Așa am ales noi să ne manifestăm bucuria că am devenit campioni”, a povestit Ciofu senior.

Al-Ahli Dubai are 54 de puncte în UAE League, cu 3 mai mult decât Al-Ain (și rezultate directe favorabile). Ultima partidă a sezonului este pe “Al-Rashid Stadium”, vineri 12 mai, cu Ajman (poziția a 4-a), prilej cu care va fi sărbătoarea câștigării trofeului, se va declanșa fiesta.

O să mai stau în Emirate până la finele lunii, întruct munca la un club nu înseamnă doar meciuri. Avem de recuperat jucători, de pregătit strategia, precum și alte multe aspecte din laboratorul nevăzut din spatele terenului. Abia aștept să ajung în țară, să mă relaxez, după încărcătura psihică din acest campionat”, a mai adăugat Ciofu.

De câțiva ani Vali Ciofu a intenționat să se întoarcă definitiv în România, să se implice într-un proiect la Ocna Mureș, pentru revigorarea boxului în localitate. A și discutat pe această temă cu primarul Silviu Vințeler, s-a pus problema unei săli specifice sportului în ring, însă acest deziderat a trebuit să mai aștepte întrucât oficialii formației din Dubai i-au propus mereu prelungirea contractului, semn că munca sa la echipă este extrem de apreciată.

Vali Ciofu (63 de ani) și-a petrecut o treime din viață în Emiratele Arabe Unite (în ianuarie 2022 s-au împlinit două decenii), activând la același club! De ceva vreme a rămas singurul român ce activează la Shabab Al-Ahli Dubai, după ce în perioada lui Olăroiu erau șase! A pus mâna la propriu, pe 24 de trofeee, de referință fiind stagiunile din 2014 și 2021, când formația din Golf și-a adjudecat 3 din cele 4 trofee, acum doi ani fiind vorba despre Supercupa Emiratelor Arabe Unite, UAE League Cup și Cupa Președintelui.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea