Rămâi conectat

Sport

FOTO: Universitatea Piteşti – HC Alba Sebeş 23-22 (11-12)! *Adio vise de promovare pentru echipa lui Weber

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universitatea Pitesti - HC Alba Sebes4HC Alba Sebeş nu mai speră la promovare, după ce a pierdut în deplasare cu Universitatea Piteşti, scor 22-23 (12-11), împotriva echipei de pe locul patru. Dezamăgire mare în tabăra echipei din Sebeş, ce s-a prezentat la acest meci cu 12 victorii consecutive în Divizia A Seria B la handbal feminin şi a fost susţinută de peste 80 de spectatori din Sebeş.

*5 aruncări  de la 7 metri ratate de Sebeş

În repriza secundă nebunia a continuat, iar Sebeşul a pierdut meciul pe mâna sa, ratând în total 5 aruncări de la 7 metri, dintre care 4 în actul al doilea. Studentele au egalat repede după pauză, HC Alba a irosit o aruncare de la 7 metri şi a urmat căderea, 14 minute şi numai două goluri pentru vizitatoare. În consecinţă, amfitrioanele s-au distanţat şi au avut cu două minute înainte de final un avantaj de 4 goluri, când iar Sebeşul a ratat o aruncare de la 7 metri.

Suntem dezamăgiţi de eşec, în condiţiile în care nu am fructificat 5 aruncări de la 7 metri şi am ratat alte 15 acţiuni. Totuşi, luptăm în continuare pentru locul secund. Am avut o galerie fantastică, echipa mulţumeşte pentru sprijin fanilor care ne-au încurajat indiferent de scor„, a declarat antrenorul Alexandru Weber.

Astfel, ecuaţia promovării a fost tranşată în derbyul CSM Slatina – Mureşul Tg. Mureş 27-29, iar vizitatoarele s-au apropiat la două puncte de lider, care are un meci mai mult: Slatina 45, Mureşul 43, Sebeş – 40.

*Speranţele se leagă de Bistriţa, pentru baraj!

HC Alba Sebeş mai are o şansă să ajungă la barajul pentru promovare, dacă CSM Bistriţa va încurca pe CSM Slatina pe propriul teren. Asta ar însemna ca echipa lui Weber să ajungă pe locul secund în serie şi să joace barajul pentru Liga Naţională. Opt dintre golurile gazdelor au fost marcate de foste jucătoare la Sebeş: Roxana Lopătaru – 7, Alexandra Dodan – unul.

*Prima repriză, alternanţă pe tabelă

Gazdele au început excelent, au condus cu 3-0, iar Sebeşul a înscris primul gol abia în minutul 6. Până la urmă, cursa de urmărire a oaspetelor a dat roade, egalitatea a survenit în minutul 18 (7-7), moment în care echipa lui Weber a beneficiat de două aruncări de la 7 metri, dintre care una ratată. Iarăşi oscilaţii pe tabelă, 7-9, 9-9, 9-12 şi 11-12 la finalul mitanului întâi.

Pentru vizitatoare au înscris Lavinia Dobromir – 6 goluri, Paula Chirilă – 5, Ana Ciolan – 4, Bianca Bogdan – 3, Marcela Malac – 2, Mădălina Bonea – 2, din lot au mai făcut parte Daniela Vălean, Viorica Suba, Lenuţa Mormeci – Adriana Tămaş, Paula Hoha, Anişoara Durac, Simina Neag, Andreea Petre, Alexandra Oncu, Irina Muntean.

Campionatul se va întrerupe până în 3 mai, când conjudeţenele întâlnesc acasă pe ACS Bowling Bobowling Sf. Gheorge.

Foto: sportarges.ro

 [nggallery id=1286]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Atomic Blaj, debut la minibaschet masculin cu rezultate de apreciat la Festivalul Regional, prima participare oficială

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipa Atomic Blaj a avut parte de un debut pozitiv la nivelul baschetului competițional juvenil. Echipa din „Mica Romă” a participat la prima ediție a Festivalului Regional de minibaschet, la Brașov, în „Zeiden Arena”. În fapt a fost prima participare oficială a unei echipe din Blaj la o competiție organizată de Federația Română de Baschet. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea