FOTO: Unirea Principatelor Române înfăptuită la 24 ianuarie 1859, sărbătorită la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

La Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, au fost desfășurate, marți, o serie de activități în cadrul proiectului de parteneriat educativ interdisciplinar „24 ianuarie- Unirea Principatelor Române” în colaborare cu Școala Gimnazială Avram Iancu Alba Iulia, dedicate împlinirii a 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Proiectul de parteneriat are ca scop cunoașterea și dezvoltarea valorilor fundamentale ale istoriei și culturii naționale, respectiv însemnătatea zilei de 24 Ianuarie 1859, precum și promovarea dialogului și comunicării între elevii și profesorii celor două școli implicate.

Elevii claselor gimnaziale, îndrumați de domnii profesori Mateica Daniela, Mureșan Roxana, director profesor Todoran Simona ( Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia), Roman Negoi Ioan Cristinel, Bucur Gabriel (Școala Gimnazială Avram Iancu Alba Iulia), au susținut prezentări Powerpoint despre personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, reformele acestuia și rolul lor în modernizarea statului român.

CITEȘTE ȘI: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Sceneta tematică cu titlul „Cuza Vodă la sfat” prezentată de elevii clasei a V-a A de la LPS Alba Iulia, a transpus publicul în atmosfera efervescentă a adunărilor ad-hoc la care participau pentru prima dată și țăranii prin persoana lui Moș Ioan Roată, alături de marile personalități ale unirii, interpretate de elevi cu talent și patos.

Elevii au prezentat eseuri în care au evocat atât personalitatea lui Cuza, cât și ideea de patriotism. S-au recitat poezii, iar la final toti cei prezenți s-au prins într-o „horă a unirii” creându-se o atmosferă de înaltă simțire patriotică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...