FOTO: Unirea Alba Iulia, reunire în zodia tinereții și a incertitudinii financiare | Portar turc, în probe la gruparea “alb-negrilor”, Răzvan Ivan, aproape de „U” Cluj

Paul Voicu - Primar 2020

Unirea Alba Iulia a dat startul în această după amiază la pregătirile de iarnă, asta după ce în pauza competițională, din motive financiare, divizionara terță a pierdut o serie de jucători importanți.

Pe lângă P. Păcurar și Vitinha (Metalurgistul Cugir), S. Mureșan (Industria Galda) și Cl. Oara (CSU Alba Iulia), ultimul nume pe lista despărțirilor este cel al mijlocașului Goguța ce și-a reziliat contractul. Pe de altă parte și viitorul juniorului Răzvan Ivan, golgheterul turului, va mai fi puține zile legat de “alb-negri”, în condițiile în care “U” Cluj este foarte aproape să-i obțină semnătura, interesată fiind de serviciile sale fiind și UTA Arad, o altă divizionară secundă.

ELIT

În această primăvară o să mizăm pe întărirea lotului, dar și în aceste condiții vrem un parcurs mai bun decât în prima parte a campionatului. Dacă valoric suntem mai «subțiri» comparativ cu turul, trebuie să compensăm prin tinerețe și ambiție, să mai aducem fotbaliști de perspectivă în prim plan”, a comentat antrenorul Adrian Bicheși, rămas în funcție. “Principalul” unirist a avut la prima ședință de pregătire (aflată la un moment dat în suspans din pricina datoriilor clubului către administratorul stadionului), desfășurată pe pista arenei “Cetate” 27 de jucători (dintre care 17 juniori!!!), lipsind motivat Sporea (răcit), Căt. Suciu și Potopea (învoiți pe probleme de serviciu). Deocamdată sunt în “stand bye” Davidaș (dorit de Metalurgistul Cugir), Sporea (Industria Galda), F. Morar, Cl. Marcu (la CS Ocna Mureș) sau Potopea – alte nume vehiculate în această perioadă la capitolul “plecări”. Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a noua în Seria a 4-a, deși obiectivul fusese atacarea promovării, primăvara anunțându-se dificilă.

*Răzvan Ivan, aproape de “U” Cluj, 17 juniori la antrenament

Pe lângă numeroșii tineri din propria pepinieră, la întâiul antrenament noutățile propriu zise au fost trei la număr: atacantul Oprișan (Inter Ciugud), mijlocașul Cătălin Nasta (24 de ani, ex-FC Avrig și ACS Păltiniș Rășinari) și portarul turc Mohamed Sert. Ultimul, un goalkeeper de 31 de ani, este stabilit cu familia în Berghin și susține că a jucat fotbal în țara natală, la Fenerbahce (juniori) sau Konyaspor. “În această săptămână o să clarificăm plecarea lui Răzvan Ivan, dar în același timp vrem să aducem trei jucători cu experiență”, a spus președintele Mihai Dăscălescu.

Mihail David - 2020

Au fost prezenți la antrenament Petric, M. Sert – R. Ivan, Scrob, I. Grozav, Ad. Matei, Boboia, Szigmond, Petruse, L. Dan – Selagea (care și-a aniversat împlinirea vârstei de 29 de ani), Tat, Davidaș, Al. Giurgiu, F. Morar, Cl. Marcu, E. Crișan, Nasta – An. David, Cr. Păcurar, Oprișan, alături de juniorii M. Codrea, E. Codrea, V. Domșa, Bârdea, E. Szabo și M. Dăscălescu jr. Primul joc de verificare al anului se va disputa sâmbătă, 26 ianuarie, la Petroșani, cu ACS Energeticianul.

Dan HENEGAR

1 comentariu

ciclop 21 ianuarie 2019 at 18:01

v-a obosit calculatorul sau ati facut alergie la „ciclop” !!!!! si cenzurati!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...