Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia, în mod simbolic, a câștigat Memorialul “Iani Mitracu”, ediția a 4-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu 4 ani, pe 14 decembrie 2014, a plecat dintre noi Iani Mitracu, atacantul de legendă a Unirii Alba Iulia, o veste cruntă pentru fotbalul albaiulian. Azi, vineri, în 14 decembrie, 2018, la Baza Sportivă “Sport Arena”, amintirea fotbalistului unirist a fost cinstită prin organizarea celei de-a patra ediții a Memorialului “Iani Mitracu” (implicată fiind AJF Alba), turneu devenit tradițional, la startul căruia s-au găsit patru echipe, învingătoare fiind Unirea Alba Iulia (“Prietenii lui Iani”).

Invitata specială a Memorialului “Iani Mitracu”, acțiune ce a debutat cu un moment de reculegere, a fost soția lui Iani, doamna Henrieta Mitracu. “Trebuie să-i ținem memoria vie lui Iani, o legendă a fotbalului și a județului Alba”, a fost, sintetizat, mesajul transmis de Florian Brumaru, fostul său coechipier. Locația în care se dispută competițiile dedicate lui Iani Mitracu nu este deloc întâmplătoare, întrucât aici, în 2014, Iani Mitracu a trecut la neființă, la numai 53 de ani, îmbrăcat în tricoul “alb-negru”, atât de drag sufletului.

Memoria lui Iani Mitracu, atacantul de legendă al Unirii Alba Iulia a fost omagiată prin fotbal, sportul atât de drag, iar ediţia a patra a Memorialului „Iani Mitracu” a fost câştigată tocmai de echipa sa de suflet, parcă într-un mod simbolic, de Unirea Alba Iulia, la fel ca și în 2016 (în 2017 s-a impus formația Penitenciarului Aiud).

Cu o zi mai devreme, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a organizat un turneu similar, cu 12 echipe participante, adjudecat de Poliția Alba Iulia. Rezultate: *semifinale: Corvinul Hunedoara – IPJ Alba 4-3, Unirea Alba Iulia – Penitenciarul Aiud 1-0 (marcator M. Dăscălescu); *finala mică: Penitenciarul Aiud – IJ Alba 5-3 (golul turneului înscris, din voleu, de Cr. Pop); *finala mare: Unirea Alba Iulia – Corvinul Hunedoara 5-3 (după loviturile de departajare, 1-1). în duelul fraților Dăscălescu, a câștigat mezinul Mihai, ce a înscris iarăși, Daniel fiindu-i oponent uniristului. Lovitura decisivă a fost transformată spectaculos, de Florian Brumaru (echipat în momentul execuției cu fes și ochelari), printr-o “scăriță”. Au evoluat, printre alții, Bicheși, M. Rusu, M. Dăscălescu, Brumaru, Himcinschi, Petropulos, Croitoru, R. Ivan și Catargiu (Unirea Alba Iulia), Gînscă, Val. Drăgan, Cr. Pop, Mătărângă, G. Szekely sau Cr. Pop (la echipa aiudeană).

[nggallery id=6575]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea