Rămâi conectat

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia a dominat clar FC Miceşti în Cupa României, însă a pierdut dramatic după executarea penalty-urilor

Tudor Stan

Publicat

în

Viitorul sună bine pentru iubitorii formaţiei fanion a judeţului Alba, având în vedere că deşi a fost eliminată din Cupa României – Unirea-FC Micesti penalty cupa59faza pe judeţ, Unirea 1924 Alba Iulia a practicat un fotbal foarte frumos şi a fost peste FC Miceşti la mai toate capitolele tehnico-tactice. Imediat după disputarea partidei, unul dintre cei mai experimentaţi tehnicieni ai judeţului nostru, Fane Fogoroşi a recunoscut superioritatea „tinerilor fotbalişti de la Unirea”.

Unirea Alba Iulia, echipă tânără din Liga a V-a, nou înfiinţată, s-a luat la trântă cu una dintre cele mai puternice echipe din Liga a IV-a, FC Miceşti. Nu numai că au terminat la egalitate, scor 1-1 această partidă, dar uniriştii au fost vioara întâi în acest meci şi au ratat foarte multe ocazii clare de a marca. Superioritatea tinerilor unirişti a fost recunoscută inclusiv de tehnicianul Miceştiului, Ştefan Fogoroşi. „Am obţinut calificarea în faza următoare a competiţiei la 11 metri, deci se putea califica oricine. Astăzi am întâlnit o echipă tânără, fparte bine pregătită atât tehnic cât şi tactic. Recunosc, Unirea Alba Iulia a fost mai bună şi a ratat ocazii multe, însă noi ne-am apărat foarte bine. S-a văzut în jocul nostru lipsa unor jucători foarte importanţi pentru noi, Cocoară şi Pop, dar asta nu contează foarte mult. Nu mă gândesc la următorul adversar din cupă, doar la meciul de sâmbătă cu Performanţa Ighiu”, a declarat Ştefan Fogoroşi, antrenorul echipei FC Miceşti.

*Dăscălescu: „Am pierdut primul test al maturităţii”

Antrenorul şi unul dintre principalii piloni ai Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu a fost puţin supărat după eliminare din cupă şi pe faptul că elevii săi au ratat foarte multe ocazii clare de a marca. „Încă de la tragerea de la sorţi îmi era teamă să nu întâlnim FC Miceşti pentru că ştiam cum pregăteşte nea Fane un meci. Iată că astăzi ne-am ridicat la nivelul acestei echipe, am dominat-o, însă am ratat prea mult din poziţii extrem de favorabile. Faptul că am pierdut astăzi jocul la penalty-uri îl pun pe seama lipsei de experienţă a jucătorilor mei, care au pierdut primul test de maturitate. Nu-i nimic, mergem înainte, o să muncim şi mai mult şi ne vom vedea de drumul nostru, acela de a aduce Unirea Alba Iulia acolo unde îi este locul” , a precizat Mihai Dăscălescu, antrenor FC Unirea 1924 Alba Iulia.

*6 echipe din Liga a IV-a şi 4 din ultimul eşalon s-au calificat în optimile Cupei României faza pe județ

*AS Hidromecanica Șugag 6-6 (6-8 dp) CS CIL Blaj

*AS Euro Șpring II 0-2 CS Ocna Mureș

*AS Viitorul Biia 1-6 ACS Șurianu 1945 Sebeș

*AS Național Rădești 4-2 CSO Cugir

*AS Progresul Fărău 1-1 (5-3 dldd) ASC Pianu 2013

*AS Mureșul Gâmbaș 3-0 AS Energia Săsciori (oaspeţii nu s-au prezentat la joc)

*AS FC Lopadea Nouă 1-5 AS Mureșul Vințu de Jos

*AS Spicul Bucerdea 2-5 AS Euro Șpring

*AS Pănade 4-3 CS Rapid CFR Teiuș

*AFC Unirea 1924 Alba Iulia 1-1(2-4 dldd) AFC Micești

Pe lângă aceste 10 echipe vor mai intra la joc Cuprirom Abrud, Viitorul Sântimbru, Performanţa Ighiu, Dalia Sport Daia Română, Olimpia Aiud şi Inter Ciugud (deţinătoarea trofeului).

[nggallery id=2450]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea