Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Tenismena Alexia Mărginean (TC SUN Alba Iulia) – start fabulos de an | Rezultate de senzaţie pentru aiudeancă, ajunsă în premieră la naţionala României Under 12

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexia Mărginean, talentata jucătoare de tenis de câmp din Aiud, a avut un start fulminant în 2018, înşirând succesele pe bandă rulantă. Alexia a devenit campioană la dublu la turneul internaţional Beograd Open, adjudecându-şi primul său trofeu la acest nivel, a cucerit titlul la Campionatul Naţional de Iarnă la categoria sa de vârstă, fiind convocată în premieră la reprezentativa României, cu care a câştigat turneul de calificare din Austria, „tricolorele” ajungând între cele mai bune opt echipe din Europa la Under 12.

Anul 2018 a debutat în forță pentru tenismena aiudeană Alexia Iulia Mărginean, antrenată de Radu Gheorghe, legitimată la clubul TC SUN Alba Iulia și care a devenit de la 1 ianuarie numărul unu în clasamentul naţional de tenis la categoria 12 ani. În luna ianuarie 2018 a participat la nu mai puțin de trei turnee importante atât internaționale, cât și naționale.

*Ianuarie 2018, rezultate de vis

La începutul lunii a avut loc turneul internaţional TE Beograd Open 2018 Under 12,  găzduit de Academia Tipsarevic din Belgrad, Serbia, unde au luat startul tenismene din Serbia, Croația, Rusia, Austria, Bosnia Herțegovina, și bineînțeles, România. În cadrul acestei competiţii Alexia şi-a trecut în palmares un rezultat extraordinar reușind să câștige proba de dublu și să devină campioană alături de o altă jucătoare din România, Eva Ionescu (AS Tenis Club Curtea de Argeș). “Este primul trofeu internațional câștigat de Alexia și sperăm să fie doar începutul”, a mărturisit Ovidiu Mărginean, tatăl jucătoarei de mare perspectivă. La puternicul turneu dominat de jucătorii români, Alexia Mărginean a fost învinsă în sferturile de finală de Jovana Grujic, câştigătoarea la simplu.

*La “naţionale”, campioană şi vicecampioană

Ştacheta a fost ridicată în continuare, rezultatele fiind extraordinare la Campionatul Naţional de Iarnă Under 12, disputate la Centrul Naţional de Tenis Bucureşti, unde Alexia a fost dublu laureată. La acest turneu au participat cele mai bune 32 de jucătoare din țară la categoria 12 ani, iar conjudeţeana noastră a reuşit să câștige toate meciurile fără să piardă vreun set și să devină campioană națională în proba de simplu și vicecampioană națională în proba de dublu alături de partenera sa Mari Theodora Stăncescu (AS Politehnica București).

*Convocarea la echipa României, un vis devenit realitate

Aiudeanca (va împlini 12 ani în 16 mai) a trăit un vis devenit realitate prin includerea în lotul naţional Under 12 a României, prezent în Austria, la Neudorfl, la grupa A a Campionatelor Europene pe echipe Tennis Europe Winter Cups by Head. Aici s-au regăsit cele mai bune 3 jucătoare din țări precum Serbia, Italia, Croația, Slovenia, Franța, Austria, Moldova și România. “Tricolorele” noastre (Alexia Iulia Mărginean, Elena Ruxandra Bertea, Maria Theodora Stăncescu, însoţite de căpitanul nejucător Alexandru Grigore) au câştigat toate partidele, învingând Slovenia (2-1), Croația (3-0) și Austria (3-0). Clasarea pe primul loc a adus calificarea la turneul final, prevăzut în Anglia, la Sunderland, în perioada 9-11 februarie, alături de cele mai bune 7 echipe din Europa (Cehia, Rusia, Bulgaria, Polonia, Marea Britanie, Ungaria, Austria). “A fost un sentiment extraordinar să o văd pe Alexia jucând pentru România. M-am bucurat nespus pentru faptul că munca de până acum a fost răsplătită prin șansa de a reprezenta «tricolorul» la un turneu de o asemenea anvergură unde se reunesc cele mai bune tenismene din fiecare țară. Prin felul în care au jucat și rezultatul pe care l-au obținut, fetele noastre au câștigat respectul celor prezenți acolo. Au demonstrat foarte clar că fenomenul «Halep» nu este întâmplător și că tenisul românesc feminin este la un nivel ridicat și la nivel de copii. Noi, părinții acestor copii, suntem dedicați trup și suflet susținerii lor atâta timp cât vor dori să meargă pe acest drum. Le urez multă baftă în Anglia și să fie mândre că reprezintă România”, a declarat Ovidiu Mărginean.

[nggallery id=5164]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea