Rămâi conectat

Sport

FOTO: Tamas Bogya (CS Unirea Alba Iulia) va reprezenta România la Campionatele Europene de Seniori şi Cupa Mondială

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tamas Bogya11Rezultatele foarte bune obţinute de Tamas Bogya (CS Unirea Alba Iulia) la competiţiile naţionale şi internaţionale pe parcursul anului 2013 au făcut ca acesta să fie selecţionat în lotul naţional de seniori al României care va participa, în perioada 3-6 aprilie, la etapele 2 (lungă distanţă) şi 3 (medie distanţă) ale Cupei Mondiale 2014 la Orientare care se vor desfăşura în Murcia, Spania.

Sâmbătă, 22 martie, s-a desfăşurat la Hunedoara prima etapă a Campionatului Naţional de Parc-Oraş la Orientare, fiind şi prima competiţie la care sportivii CS Unirea Alba Iulia au participat în acest an. Rezultatele au fost cele aşteptate, Tamas Bogya (foto) terminând pe poziţia a doua cursa seniorilor, Robert Muscaliuc pe poziţia a 10-a tot la seniori iar Vasile Aluaş s-a clasat pe  locul 18 la categoria juniorilor mari.

Lotul reprezentativ al României îi are în componenţă, pentru această competiţie, pe Ionuţ Zincă (CS Universitatea Craiova), Tamas Bogya (CS Unirea Alba Iulia) şi Simion Suciu(CSM-VSK Miercurea Ciuc). De aici, aceştia vor face deplasarea în Portugalia, unde vor participa la Campionatele Europene de Seniori, care se vor desfăşura  în perioada 9-16 aprilie, în localitatea Palmela.

În cadrul acestei competiţii vor avea loc finale în 4 probe, Sprint, Medie distanţă, Lungă distanţă şi ştafetă, primele trei contând şi ca etape în cadrul Cupei Mondiale.

Cei trei reprezentanţi ai ţării noastre au plecat astăzi spre Spania unde vor avea parte de un cantonament tehnic de 10 zile, de acomodare cu zonele de competiţie, după care vor intra în lupta pentru o poziţie cât mai bună în ierarhia mondială şi europeană.

 Tamas Bogya1Aşteptările cele mai mari vin, desigur, din partea lui Ionuţ Zincă, acesta fiind chiar un candidat la o medalie europeană(ceea ce ar constitui o premieră pentru ţara noastră), dar mă aştept ca şi ceilalţi doi sportivi să facă o figură frumoasă şi să obţină măcar câte o calificare în finalele Campionatelor Europene”, a arătat într-un comunicat de presă Marius Anghel, instructor sportiv Orientare CS Unirea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea