Rămâi conectat

Sport

FOTO: Studenții Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia – rezultate excelente la universitarele de schi | Bogdan Bogdan – campion național la snowboard

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Studenții Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia au reprezentat cu brio instituția la ediția din acest an a Campionatului Național Universitar de Schi și Snowboard desfășurată recent la Poiana Brașov.

Cea mai importantă realizare a delegației din Cetatea Marii Uniri a fost obținută de Bogdan Bogdan în proba masculină de snowboard. Acesta, cu un timp cumulat al ambelor manșe de 1.43.76, și-a surclasat adversarii, a terminat competiția pe locul întâi, fiindu-i decernat titlul de campion național universitar și medalia de aur în proba respective. În clasamentul general pe instituții de învățământ, Universitatea “1 Decembrie 1918” s-a clasat pe poziția a treia, fiind devansată numai de Universitatea “Babeș-Bolyai Cluj” și Universitatea “Transilvania” din Brașov (ce merită felicitări pentru organizarea ireproșabilă). Zestrea cuprinde o medalie de aur (Bogdan Bogdan – snowboard) și alte trei distincții de bronz (David Andrei – slalom uriaș, Adriana Suciu – slalom special și Alexandra Toma – snowboard).

Disputate pe Pârtia Lupului – una din cele mai dificile și frumoase pârtii de schi din țară, campionatele naționale au strâns la start aproximativ 100 de studenți, reprezentând cele mai prestigioase centre universitare din România, fiind organizate de Universitatea “Transilvania” din Brașov cu sprijinul Federației Sportului Școlar și Universitar și al Federației Române de Schi și Biatlon.

Studenții care au reprezentat Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au fost îndrumați de lect. univ. Sorin Șimon si asist. univ. Gabriel Petrovici.

În continuare, vă prezentăm rezultatele studenților albaiulieni: *slalom uriaș masculin: David Dan Andrei – locul trei și medalie de bronz, Bogdan Bogdan – locul 5 (s-a impus Keresztes Zsolt, Univ. “Transilvania” Brașov); *slalom uriaș feminin: Adriana Suciu – locul 4, Adriana Moisa-Rus – locul 6 (a câștigat Alessandra Trifu, Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca; *slalom special masculin: David Dan Andrei – locul 4, Bogdan Bogdan – locul 5 (probă câștigată de același Keresztes Zsolt de la Univ. “Transilvania” Brașov); *slalom special feminin: Adriana Suciu – locul trei și medalie de bronz (campioană Alessandra Trifu “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca); *snowboard feminin: Alexandra Toma – locul trei și medalie de bronz (a învins Anastasia Groza, “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca).

[nggallery id=6848]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea