FOTO ȘTIREA TA: Râul Arieș, „inundat” de PET-uri după ploile din ultimele zile. „Oamenii trebuie educați și conștientizați că fac un râu imens naturii și lor înșiși”

Paul Voicu - Primar 2020

Ploile de la sfârșitul săptămânii care au ridicat vizibil nivelul debitului râului Arieș și au adus sute de recipiente de plastic care plutesc pe apă şi au “înflorit” pe malurile neîngrijite ale albiei. Malurile nedesţelenite sunt pline de boscheţi şi vegetaţie transformate în coşuri pentru deşeurile care se prind de ramuri.

ELIT

Râul Arieș a fost „inundat”, duminică, de pet-uri, de lemne şi alte deşeuri aduse de ape. În urma ploilor din ultimele zile, albia râului s-a umplut de mizerie.

În imaginile dezolante surprinse de un localnic şi trimise la adresa redacţiei ziarulunirea.ro, se pot observa sticle de plastic şi alte resturi care curg la vale pe Arieş. Nu au trecut decât două luni de la ultima acțiune de ecologizare a albiei râului, iar oamenii cer ajutorul autorităților pentru a stopa fenomenul și a curăța zona de gunoaie.

Mihail David - 2020

“Nu cu mult timp în urmă s-a făcut ecologizare… 2 luni, atât a ținut! Oare nu am putea obține sprijinul primăriilor de pe Arieș pentru a stopa nenorocirea asta?” spun locuitorii.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

“Dacă nu au bun simț de acasă, oamenii trebuie educați. Mai cu forța, prin sancțiuni pentru cei ce aruncă aiurea în natură, pe malul râului sau pe câmp, sau prin vocea preotului în biserică care, de bine de rău, înca mai reprezintă o autoritate de care în general oamenii ascultă. Ideea de a arunca gunoaie la marginea râului e din moși strămoși că „așa am pomenit din neam în neam” însă, uite că gunoaiele în timp s-au schimbat, nu mai sunt cele de acum 100 ani când tot ce aruncau era biodegradabil, iar apa și pământul le descompunea. Acum, cel puțin 50% din gunoaie sunt toxice, nedegradabile și rămân și peste 100 de ani nedescompuse. Oamenii simpli nu înțeleg asta, ei se comportă prin automatisme fără să gândească, pentru că s-au obișnuit ca alții să gândească pentru ei…. Oamenii trebuie educați și conștientizați că fac un râu imens naturii și lor înșiși pentru iresponsabilitatea cu care tratează gunoaiele rezultate din consumul lor”, este părerea unui cetățean.


Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pagina noastră de Facebook sau pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...