// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO ȘTIREA TA: Rampă pentru persoanele cu dizabilități blocată de mașini parcate, în Alba Iulia. “E bătaie de joc, nu altceva. Pietonii se resemnează și ajung să circule direct pe stradă”

Trotuare blocate de mașini parcate, trotuare cu borduri prea înalte – așa arată străzile din Alba Iulia, străzi pe care trebuie să se descurce pietonii, persoanele cu copii în cărucioare sau persoanele imobilizate în scaun cu rotile. Se promit multe, dar se fac extrem de puține. 

Unele zone din oraș sunt greu accesibile și de traversat pentru un om apt fizic, dar sunt și mai greu de escaladat pentru persoanele cu copii în cărucioare sau care folosesc un scaun cu rotile. În plus, mai primesc ”bonus” și o porție de umilință de la șoferii care își parchează mașinile pe trotuare sau pe locul rezervat pentru ei, blocând accesul.

Cei mai mulți pietoni se resemnează și ajung să circule direct pe stradă. Este și cazul unui cititor ziarulunirea.ro, care ne-a semnalat faptul că în fiecare seară, la Alba Mall, la intrarea din spate de la Cinema, rampa pentru oameni cu dizabilități este mereu blocată de mașinile parcate în zonă.

“Aproape în fiecare seară, la Mall, la intrarea din spate de la Cinema, rampa pentru oameni cu dizabilități sau în cazul meu cu cărucior cu bebeluș, e ocupată și trebuie să merg pe șosea. Dacă merg pe drum cu mașinile e riscul să fiu lovit, pentru că pe acolo se merge cu viteză. E bătaie de joc, nu altceva”, transmite cititorul nostru.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la FOTO ȘTIREA TA: Rampă pentru persoanele cu dizabilități blocată de mașini parcate, în Alba Iulia. “E bătaie de joc, nu altceva. Pietonii se resemnează și ajung să circule direct pe stradă”

  1. Nelu 13.07.2017 la 13:17

    Stati sa vedeti ce parcari sant ln teius ln centru la intrarea pe str.avram iancu DEZASTRU.

  2. Manitu 14.07.2017 la 11:15

    In municipiul Alba Iulia, pe str. Septimius Severus, tronsonul din zona Stadion Cetate care da in Calea Motilor, pe partea cu stadionul, trotuarul este pe alocuri de 0,5 metri (?), iar in imediata apropiere, de-a lungul acestuia, sunt locuri de parcare, care aproape tot timpul sunt ocupate. Ganditi-va ce se intampla cand se intalnesc doua sau mai multe persoane, femei cu carucioare etc. care circula din sensuri opuse???

    P.S. Trecand prin zona, cand s-au amenajat trotuarul si locurile de parcare, am intrebat lucratorii care executau lucrarea de ce au lasat trotuarul asa de ingust, Raspunsul acestora a fost genial: „este un trotuar pentru pisici”. No comment!