Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO| ŞTIREA TA: Pistele nesemnalizate din Cetatea Alba Carolina iscă controverse între BICICLIŞTI şi PIETONI

Alexandra Mates

Publicat

în

Primăria Alba Iulia a făcut un lucru bun, amenajând în Cetatea Alba Carolina, dar şi în oraş piste speciale pentru biciclişti. Dacă în oraş, pe bulevardul Transilvaniei, Revoluţiei sau în faţa Casei de Cultură acestea sunt semnalizate corespunzător, în Cetate sunt confundate cel mai adesea de pietoni şi turişti dar şi de unii dintre biclişti, ieşiţi îndeosebi după-amiaza la plimbare. Acest fapt iscă uneori controverse şi chiar certuri între părţi.

Un biciclist din Alba Iulia, cititor al ziaruluiunirea.ro, ne-a semnalat faptul că circulând prin Cetate pe pista de biciclete a ajuns la adevărate certuri cu pietonii ieşiţi la plimbare. El sugerează  autorităţilor ca acestea să fie marcate sau semnalizate cu indicatoare pentru a nu mai exista discuţii şi astfel pietonii să ştie exact pe unde trebuie să se plimbe ei şi pe unde bicliştii.

 „În mai multe seri m-am plimbat cu bicicleta prin Cetate pe pista special amenajată şi nu de puţine ori a trebuit să ies de pe aceasta, deoarece era blocată de pietoni ieşiţi la plimbare. Uneori chiar am ajuns la unele dispute verbale cu aceştia, spunându-mi că <unde scrie că este pistă de biciletă şi nu alee pietonală?!> Ar fi bine ca Administraţia Locală să semnalizeze aceste piste, pentru a nu mai exista aceste discuţii sau dispute între pietoni şi biclişti, iar mai apoi cine încalcă regulile să poată fi luat la întrebări de Poliţia Locală. Acest lucru ar însemna că suntem cu adevărat civilizaţi, că respectăm atât bunurile oraşului cât şi regulile bunului simţ.

În comentariile postate recent la un articol scris pe aceeaşi temă de ziarulunirea.ro, iată ce spun cetăţenii:

 „Atâta timp cât NU sunt marcate clar, nu putem noi bicicliştii avea pretenţii ca cineva să ştie, decum să mai şi respecte acele piste”.

 „Pista de biciclişti din cadrul Cetăţii ar fi bine să fie semnalizată ca atare, eu nu am văzut-o ca fiind semnalizată (cu indicator sau/şi marcaj)”.

 „De multe ori trebuie să opreşti ca să poţi trece şi când îi atenţionezi se uită la tine de zici că tu eşti cel care merge cu bicicleta pe “trotuar”

 „1. Pistele de bicilişti nu sunt semnalizate corespunzător

2. Mare parte dintre albaiulieni deşi cunosc faptul că sunt piste de biciclişti circulă în constinuare cu nonşalanţă pe ele, ignorând cu bună ştiinţă bicicliştii şi rolerii etc.

3. Problema s-ar putea rezolva, dacă ar fi marcate corespunzător, iar poliţia locală ar avertiza verbal pe fiecare pieton aflat pe pistă, aşa le-ar intra mai bine la cerebel mesajul în 2-3 luni şi ar respecta bicicliştii, respectiv nu s-ar mai simţi “ofensaţi” de prezenţa lor pe pistă”.

 Citeşte şi „În Alba Iulia pietonii circulă fără să ţină cont de pistele special create pentru bicilişti”.

[nggallery id=230]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția Dacă până nu demult Alba Iulia era ”împânzită” de giratorii, odată cu dispariția lor în urma lucrărilor de mobilitate, șoferii din Alba se pare că au dat uitării regulile de circulație și prioritățile în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea