// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

FOTO ȘTIREA TA: Gara din Vințu de Jos arată mai rău decât după al 2-lea război mondial. Călător: “Măcar atunci era război”

Clădirea gării din Vințu de Jos ar putea fi folosită de regizorii de la Hollywood pentru scenele din filmele de război sau sf/horror despre sfârșitul lumii. Construcția aflată în proprietatea CFR încă mai este folosită deși a ajuns o ruină.

Gara se dezvăluie călătorilor ca o clădire aproape părăsită, cu pereţii degradaţi, cu holurile întunecoase şi urât mirositoare, cu tavane acoperite de mucegai şi o sală de aşteptare intrată de ani buni într-o stare jalnică. Printre ţiglele acoperişului se revarsă apa de ploaie, pereţii i s-au scorojit, geamurile sunt murdare, iar multe dintre ele sunt sparte.

Vințu de Jos este un nod important de cale ferată. Zilnic pe aici trec trenuri de călători dar și foarte multe trenuri de marfă.

“Seamănă a cimitir mai degrabă”, spun oamenii. “Arată mai rău decât după al 2-lea război mondial. Măcar atunci era război”, a scris un călător într-o postare pe facebook, alături de câteva imagini.

Gara a fost construită în secolul XIX de către guvernul maghiar, pentru a scurta legătura dintre Sibiu și Budapesta, realizând conexiunea cu calea ferată Alba Iulia – Arad. Calea ferată Sibiu – Vințu de Jos a fost pusă în funcțiune la 25 noiembrie 1897.


Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pagina noastră de Facebook sau pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la FOTO ȘTIREA TA: Gara din Vințu de Jos arată mai rău decât după al 2-lea război mondial. Călător: “Măcar atunci era război”

 1. Impegatul 10.06.2018 la 17:55

  Probabil ca nu a vazut gara din Teius.Face parte din acelasi film…..

 2. RO_EU 11.06.2018 la 7:06

  Ampegatu,vezi că mănânci rahat,vorbești și scrii prostii!

 3. CIUFU 11.06.2018 la 11:50

  SA REDUCA PRETUL LA BILETE, ALBA IULIA-GHERLA 50,50LEI, LA AUTOBUZ CU 30,00LEI, PE CARE IL ALEGETI?
  NU MAI VORBIM DE CONFORT, CU INTERNET SI MAI RAPID.
  AVEM DE UNDE ALEGE, SUNT BANII NOSTRI.