FOTO Știrea ta| Coadă la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare: Părinții stau la rând cu ore întregi înaintea începerii înscrierilor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
FOTO Știrea ta| Coadă la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare: Părinții stau la rând cu ore întregi înaintea începerii înscrierilor

Deși preluarea dosarelor pentru înscrierile viitorii elevi în clasa pregătitoare încep mâine, părinții s-au așezat la coadă de cu seara, pentru a fi siguri că odraslele lor vor obține un loc în clasa 0 a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia.

Până la această oră se pare că sunt înscriși pe listă 38 de copii pentru 25 de locuri.

ELIT

În conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv pot să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare numai după ce copiii trec printr-o evaluare a dezvoltării psihosomatice și dacă aceasta atestă că cel mic este pregătit emoțional și cognitiv pentru școală.

Situațiile excepționale ale copiilor care nu se încadrează în tranșele de vârsta prevăzute de metodologie vor fi analizate și soluționate de Comisiile județene/Comisia municipiului București, în baza unor proceduri proprii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419