FOTO / ȘTIREA TA: Bannere uriașe cu imaginea Papei Francisc pe Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail de la Alba Iulia. Suveranul Pontif ajunge în România la sfârșitul lunii mai

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc în România din perioada 31 mai – 2 iunie sunt în toi.

Suveranul Pontif va sta în țara noastră trei zile, la sfârșitul lunii mai. Ierarhii romano – catolici pregătesc evenimentul până la cel mai mic detaliu. Astfel, pregătiri se fac și la Alba Iulia. Marți, 21 mai, pe Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail au fost arborate două bannere cu imaginea papei, pentru a promova evenimentul.

ELIT

Papa Francisc și-a propus să vadă câteva locuri din țara noastră și astfel, în data de 31 mai va pleca de la Roma și va ajunge la București. Prima oprire va fi la palatul Cotroceni. Ulterior va urma o întâlnire cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Următoarea oprire va fi la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, unde Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie.

A doua zi va pleca la Şumuleu Ciuc, unde va prezida celebrarea Sfintei Liturghii, iar de acolo se va îndrepta spre Iaşi. În orașul din inima Moldovei, Sfântul părinte se va întâlni cu oameni bolnavi și bătrâni și va avea o întâlnire cu comunitatea catolică în noua catedrala a Moldovei.

Ultima zi petrecută în România este cea mai importantă. Pe Câmpia Libertății de la Blaj, pe 2 iunie, Papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri.

Vizita Papei Francisc în România este a doua pe care o face un Suveran Pontif după ce în anul 1999, Ioan Paul al II-lea ne-a onorat cu prezența.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...