// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO / ȘTIREA TA: Asta-i România! Orașul Cugir, anul de grație 2018

Cugir. August. 2018. Atestat documentar în anul 1493. Deși nu s-au făcut săpături sistematice, se pare că aici a existat, totuși, o fortificație dacică. Dar, totuși, pe baza fragmentelor ceramice găsite aici, fortificația ar data din sec. II-I î.C.

Mai mult, în puncte diferite s-au identificat întâmplător semne ale locuirii umane datând din perioada neolitică. Nu lipsesc dovezi, vestigii nici din epoca fierului.

Și atunci, ne întrebăm: oare e posibil ca țeava de gaz din imagini, care traversează orașul de la o fabrică la alta, să dateze cumva din epoca fierului?

Nici nu știm ce conductă e, pentru ca nu e vopsită în nicio culoare. Arată jalnic, e ruginită, e desprinsă în multe locuri și este un real pericol. Din ce an datează? Că nu pare să facă parte dintr-o Românie, stat membru al Uniunii Europene?

Imaginile ne-au fost trimise de către un locuitor al orașului. Contemporan cu noi, nu… din cele mai vechi timpuri…

Facebook