Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO / ȘTIREA TA: Asta-i România! Orașul Cugir, anul de grație 2018

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cugir. August. 2018. Atestat documentar în anul 1493. Deși nu s-au făcut săpături sistematice, se pare că aici a existat, totuși, o fortificație dacică. Dar, totuși, pe baza fragmentelor ceramice găsite aici, fortificația ar data din sec. II-I î.C.

Mai mult, în puncte diferite s-au identificat întâmplător semne ale locuirii umane datând din perioada neolitică. Nu lipsesc dovezi, vestigii nici din epoca fierului.

Și atunci, ne întrebăm: oare e posibil ca țeava de gaz din imagini, care traversează orașul de la o fabrică la alta, să dateze cumva din epoca fierului?

Nici nu știm ce conductă e, pentru ca nu e vopsită în nicio culoare. Arată jalnic, e ruginită, e desprinsă în multe locuri și este un real pericol. Din ce an datează? Că nu pare să facă parte dintr-o Românie, stat membru al Uniunii Europene?

Imaginile ne-au fost trimise de către un locuitor al orașului. Contemporan cu noi, nu… din cele mai vechi timpuri…

[nggallery id=6058]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea