Rămâi conectat

Sport

FOTO: Sportivi din Alba Iulia din nou pe podium! Powerliftingul românesc își confirmă valoarea în cadrul Campionatului European din Spania

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 8-14 mai 2017 a avut loc în Malaga (Spania) Campionatul European de Powerlifting. Competiția continentală a avut la startul său un număr impresionant de sportivi 235, aceștia provenind din 22 de națiuni ale Europei.

România a participat la această competiție cu un număr de 10 sportivi si 2 antrenori iar conducătorul delegației fiind Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting. În clasamentul pe națiuni în ceea ce îi privește pe juniori, România a obținut un onorant loc 3, după principalele forțe ale powerliftingului european, Rusia și Ucraina, consacrând astfel valoarea sportivilor și antrenorilor noștri la numai 8 ani de la înființarea Federației Române de Powerlifting.

Din punctul de vedere al rezultatelor obținute în cadrul competiției destinate seniorilor, doi sportivi albaiulieni, ambii legitimați la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, au reușit să obțină medaliile de bronz în cadrul probei împins din culcat. Acești sportivi sunt Andrei Irimie (cat.83kg) și Ovidiu Pănăzan (cat.93kg). În contextul competiției, important de remarcat  este faptul că sportivul Andrei Irimie a încercat doborârea recordului mondial în cadrul acestei probe, acest aspect reprezentând o premieră pentru clubul albaiulian pentru care acesta concurează în prezent.

Medaliile obținute de către sportivii Cătălin Buciuman, Moise George, Ordean Daniel, Irimie Andrei, Ovidiu Pănăzan, reconfirmă nivelul la care acest sport a ajuns. În condițiile unui buget cu multe constrângeri pasiunea și talentul unor oameni au reușit să țină sus, din nou, drapelul României acolo unde, de fapt, acesta merită să fie. La finalul unei competiții solicitante pentru delegația noastră, cu rezultate din ce în ce mai mari, FRP își reafirmă admirația și recunoștiința față de sportivi, față de părinții acestora și față de toți aceia care au înțeles de-a lungul timpului acest tip de pasiune și mai ales de mândrie, mândria de a demonstra că sportul românesc are o șansă uriașă de reprezentare la nivel european, cu o singură condiție însă, să fie tratat corect și în raport cu performanța constant realizată.

În termeni de clasament pe sportivi și probe, rezultatele pot fi gasite pe siteul www.romaniapowerlifting.ro.

Cu aceasta ocazie, Federația Română de Powerlifting doreste sa multumeasca pentru sprijinul acordat de catre Ministerul Tineretului si Sportului, Weider Romania si Sotec Software.

[nggallery id=3980]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea