Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Spectacole și concursuri în ”Luna Francofoniei”, la Colegiul Național ”Avram Iancu” din Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luna martie a fost la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni un prilej de bucurie pentru elevii care au sărbătorit alături de profesorii lor de limba franceză „luna francofoniei”, această perioadă fiind marcată prin spectacole și concursuri la care elevii au participat cu drag.

Astfel, marți, 27 martie, de ziua teatrului, un spectacol plin de sensibilitate și emoție a încheiat șirul activităților dedicate limbii și culturii franceze. Biblioteca colegiului a devenit o scenă vie unde s-a recitat din poezia franceză simbolistă și modernă, cu atenție maximă la intonație, pronunție și la mesajul transmis, s-a cântat și s-a intonat imnul Franței.

Momentul poetic s-a desfășurat sub formă de concurs, la sfârșitul căruia s-au acordat diplome și note la limba franceză. La spectacol au participat elevi din clasele VIII-XI, sub atenta jurizare a colegilor mai mari, din clasa a XII-a, olimpici la limba franceză. Momentul culminant al activității a fost cel muzical, când două eleve cu voci extraordinare au încântat audiența cântând live și fără negativ melodii franțuzești cunoscute ca „La vie en rose”, reușind să confere spectacolului un sentiment puternic de înălțare și bucurie pură. Formația instrumentală a școlii a încheiat ora francofonă cu interpretarea deosebită a imnului Franței.

,,De fapt, în cadrul proiectului <<Zilele francofoniei>> – Les journées de la francophonie – activitățile s-au derulat pe parcursul întregii luni în formele cele mai diverse, dintre care amintim: expoziții de materiale în limba franceză în cabinetele din școală, concurs de proiecte pe școală <<Francofonia mea>>, degustare de brânzeturi, prezentări Power Point <<Francofonia în lumea întreagă>>, concurs de recitare, spectacol și picnic poetic – Haikunoi2018 – organizat la nivel național de Institutul francez. Întregul proiect are ca obiectiv principal consolidarea încrederii în necesitatea unei limbi străine moderne și promovarea unor metode și strategii de bună practică în rândul participanților, dar și valorificarea potențialului intelectual, artistic și creativ al elevilor. Proiectul dedicat francofoniei, a cărei sărbătorire a devenit o tradiție la Colegiul Național Avram Iancu Cîmpeni, a contribuit la stimularea creativității artistice a elevilor mediată de limba franceză ca vector al comunicării interculturale. În rândul elevilor aceste activități s-au bucurat de un real succes și implicare, de unde și satisfacția muncii și bucuria sărbătorii.” au transmis profesorii de limba franceză implicați în cadrul ,,Zilelor Francofoniei”.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea