FOTO: Spectacol dedicat Unirii Principatelor Române, la Centrul Cultural Cugir. Cântece patriotice, scenete adaptate după povestirile scriitorului Ion Creangă

Paul Voicu - Primar 2020

Centrul Cultural din Cugir a găzduit joi, 23 ianuarie, un spectacol dedicat împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută și sub numele de „Unirea Mică”.

În debutul manifestării a vorbit profesoara Maria Dodoc ( regizoare a Cercului de teatru al Centrului Cultural), care le-a amintit celor prezenți contextul istoric în care a avut loc actul istoric de la 24 Ianuarie 1859 și a subliniat importanța majoră și rolul strălucit jucat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza în împlinirea marelui deziderat de unire a tuturor românilor.

ELIT

,,Din ziua Unirii Moldovei cu Ţara Românească, Mica Unire, fără de care nici Marea Unire din 1918 nu s-ar fi realizat, statul român a intrat în perioada sa modernă, prin reformele începute sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, şi a făcut primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar roman”, a subliniat prezentatoarea.

A urmat un moment special, constând într-un program artistic deosebit de atractiv. Fanfara Centrului Cultural condusă de profesorul Petru Adam și solistele Maximiliana Poenaru și Maria Todescu au interpretat ,,Deșteaptă-te române”, ,,Hora Unirii”, precum și o suită de cântece partriotice de o mare sensibilitate.
Evenimentul s-a încheiat cu un montaj scenic, pregătit de profesoara Maria Dodoc, care a avut în prim plan adunările ad – hoc, adaptare după povestirile marelui scriitor Ion Creangă.

Mihail David - 2020

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...