Rămâi conectat

Sănătatea și natură

FOTO: Specialişti de renume, la Forumul Medical al medicilor de familie organizat în premieră la Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Forumul Medical al medicilor de familie a debutat astăzi, cu începere de la ora 11.00, în sala de conferinţe a Hotelului Cetate din Alba Iulia. Evenimentul este organizat de „Mf – ziarul medicului de familie” în parteneriat cu Societatea Naţională de Medicina Familiei, moderatorul conferinţei fiind preşedintele SNMF, dr. Rodica Tănăsescu. În cele două zile ale forumului vor fi dezbătute teme referitoare la reforma sistemului sanitar, pachetul bazal, cardul de sănătate, permanenţele, problemele ruralului românesc şi managementul bolilor cronice în practică medicului de familie.

La deschiderea evenimentului au participat dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, dr. Gheorghe Vieru, preşedintele Colegiului Mediclor de Familie din Alba, dr. Horea Timiş, directorul executiv al DSP Alba, dr. George Haber, preşedintele AMF Alba şi dr. Maria Fleşeru, medic şef la CAS Alba şi mai mulţi medici de familie.

Preşedintele SNMF, dr. Rodica Tănăsescu a spus că organizaţia medicilor de familie din Alba este una extrem de puternică, ce se face remarcată la nivel naţional, cu sprijinul preşedintelui din Alba, dr. George Haber, care de altfel a fost, la rândul său, preşedinte al SNMF. Tănăsescu a ţinut să sublinieze că în niciun caz în breasla medicilor a celor de familie şi a celor specialişti nu se va mai produce vreo schismă, aşa cum s-a întâmplat cu despărţirea de medicii stomatologi.

O situaţie care a stârnit amuzamentul celor prezenţi a fost momentul în care Rodica Tănăsescu a prezentat în faţa medicilor de familie invitaţii. Inginer de meserie, preşedintele CJ a fost prezentat ca şi medic, iar acesta fără nicio aluzie a declarat că merge rar la medicul de familie pentru că este sănătos tun. Preşedintele SNMF, Rodica Tănăsescu a declarat că acesta este un pas greşit al cetăţenilor şi anume că merg la medic, doar la nevoie şi nu pentru un control.

[nggallery id=289]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea