Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: …Și vin sărbătorile, la Clubul Copiilor Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

…Și vin sărbătorile de iarnă, cu zăpezi, cu vise și nostalgii, cu clipe în care mai mult ca oricând ne place să ne întoarcem în amintirile copilăriei, cu alaiuri de colindători .

În acest context, elevii Clubului Copiilor din municipiul Blaj au pregătit un program artistic în care talentul și munca depusă au putut fi apreciate de toți cei prezenți, deopotrivă.

În prezența cadrelor didactice, a părinților dar și a bunicilor, micuții și-au susținut programul artistic și nu au lăsat deloc emoțiile să se vadă.

Serbarea de Crăciun a început cu un colind al grupului vocal ”Florile Blajului” al cercului de canto, coordonaț de prof. Alexandra Băcilă, continuând cu colinde tradiţionale din Transilvania: ’’Deschide nană uşile”, “Înbucură-te om bun!”. Au urmat momente muzicale susţinute de elevii înscrişi la pian-Maria Cirebea si canto-Raluca Dulău, Daria Costea, Andreea Cherteş, Andreea Folea. Elevul Iulian Bogdan, coordonat de prof.Pușcă Vasile a acompaniat la clarinet grupul vocal.

A urmat sceneta ”Greierele și furnica”, interpretată de formația de teatru”Trubadurii”,coordonați de prof.Nicodin Aurelia si prof.Handrea Mihaela.

A evoluat apoi pe scenă ansamblul folcloric”Junii Blajului”,coordonați de prof.Vasinc Florin, prezentând mai multe dansuri populare de pe Târnave.

Citește și: urări de Crăciun

Au fost interpretate de asemenea, cântece de Crăciun din repertoriul internaţional, în limba germană: “Lasst uns froh und munter sein”, “Morgen kommt der Weihnachtsmann”, prezentate de elevii, coordonaţi de prof. Irimie Damaris Emilia.

Un alt moment artistic a fost prezentat de copiii care frecventează cercurile de limba engleză şi atelierul fanteziei, coordonaţi de prof. Mariana Isailă, cu renumitele colinde: “We wish you a Merry Christmas”, “Santa Claus is coming to town”, “Jingle Bells”, finalizând cu interpretarea unor colinde tradiţionale româneşti.

Citește și: mesaje de Anul Nou

Expoziţia intitulată “Întâlnire cu tradiţia”, manifestare dedicată sărbătorilor de iarnă, a cuprins picturi şi decoraţiuni de Crăciun realizate de copiii cercului de pictură, coordonat de prof. Păcurar Elena.

Cu mari emoţii şi cu sufletul fremătând am încercat să transmitem tuturor, alese sentimente care ne copleşesc pe toţi în această perioadă a sfârşitului de an.

Clubul Copiilor din Blaj

[nggallery id=5053]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea