Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO| Sebastian Șerban și Daria Maria Costea, marii câștigători la Festivalul „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
FOTO| Sebastian Șerban și Daria Maria Costea, marii câștigători la Festivalul „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” Abrud

Sebastian Șerban (Valea Mureșului) și Daria Maria Costea (Valea Târnavelor) sunt marii câștigători ai Festivalului – Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” Abrud, concurs de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești.

Festivalul a ajuns în acest an la cea de-a 38-a ediție și s-a desfășura, duminică, 24 iulie 2022, în Piața Eroilor din orașul Abrud.

Programul a debutat cu momente artistice susținute de formații artistice locale din zona Munților Apuseni și a continuat cu un spectacol folcloric cu Robert Târnăveanu și Mirela Mănescu Felea.

O parte importantă a festivalului a fost concursul de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești „Inimi fierbinți în Țara de Piatră”.

După acest moment, Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, a susținut un spectacol folcloric alături de interpreții Roxana Reche, Dorina Narița, Nicolae Plută, Maria Filimon, Floricica Moga și Nicolae Tuhuț.

Festivalul s-a încheiat cu premierea câștigătorilor concursului de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” și un spectacol folcloric susținut de Ionela Moruțan.

Marele Premiu a fost câștigat de Sebastian Șerban, care a reprezentat zona „Valea Mureșului”, premiul I i-a revenit tinerei Daria Maria Costea, care a reprezentat zona „Valea Târnavelor”.

Premiul II a fost câștigat de Maria Todescu, reprezentând zona „Poalele Drăganei”, iar Premiul III a fost adjudecat de Cristina Todor, reprezentanta Țării Secașelor.

Festivalul – Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” a fost organizat de Consiliul Județean Aba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba în parteneriat cu Primăria orașului Abrud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Trafic îngreunat pe autostrada A1, pe ambele sensuri, după ce anvelopa unui tir a explodat. Alte două mașini au lovit un parapet în urma scurgerilor de carburant

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Trafic îngreunat pe autostrada A1, pe ambele sensuri, după ce anvelopa unui tir a explodat. Alte două mașini au lovit un parapet în urma scurgerilor de carburant Traficul de pe autostrada A1, sensul Râmnicu-Vâlcea – Deva, este îngreunat, după ce anvelopa unui tir a explodat, sâmbătă dimineața, în jurul orei 09:00. În urma scurgerilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea