Rămâi conectat

Sport

FOTO: Sărbătoarea AJF Alba, la 25 de ani de la înființare | Diplome de excelență pentru reprezentanții fotbalului județean

Dan HENEGAR

Publicat

în

AJF Alba sarbatoare 52Adunarea Generală Extraordinară a AJF Alba a însemnat și prilej de sărbătoare a fotbalului amator din Alba, împlinindu-se 25 de ani de la înființarea Asociației Județene de Fotbal.

Au fost prezenți Petru Truța (președinte în perioada 1991-1999), Sorin Corpodean (1999-2015) și Cristian Petropulos (2015-prezent), cei care au condus fotbalul județean în acest interval de timp.

A fost o întâlnire aparte, cu mulțumiri aduse celor (reprezentanți ai AJF, oficiali ai cluburilor) care au propulsat AJF Alba între cele mai bune entități fotbalistice din țară, cu rezultate deosebite, recunoscute la nivel național și european, obținute în aceste două decenii și jumătate.

*Diplome pentru Țălnar, Gicu Grozav, Nicușor Stanciu și Ovidiu Maier

Membrii afiliați au fost recompensați cu diplome de excelență, oferite în cadru festiv, printre cei nominalizați aflându-se Cornel Țălnar, Gicu Grozav, Nicușor Stanciu și Ovidiu Maier, reprezentanții de seamă ai Albei.

*Moment de reculegere

Adunarea Generală Extraordinară a AJF Alba, statutară prin prezența a 59 din cei 84 de membri afiliați, a debutat printr-un moment de reculegere în memoria a două persoane dispărute prematur dintre noi: Gicu Domșa (Ocna Mureș) și Simion Cibu (Daia Română).

Reprezentații echipelor au votat dezafilierea a 15 echipe (Olimpic Berghin, Metatron Alba Iulia, Colorado Șpring, Arena Alba Iulia, FC Unirea 2006 Alba Iulia, Metalul 2007 Aiud, Viitorul Alba Iulia, Kinder Alba Iulia, Perla Jidvei, Performanța Alba Iulia, Langentahl Valea Lungă, Viitorul Tărtăria, Activ Sport Ciugud, Mureșul Săliștea și Andreas Alba Iulia) dar și aflierea a trei noi formații: Speranța Albac, Metalul Aiud 2016 și AFC Pianu 2016.

Dacă modificările de statut au fost parcurse cu repeziciune, în schimb comentariile au început să curgă când s-a discutat despre Liga a V-a și folosirea tinerilor jucători sub 19 ani, fiind pe alocuri dispute verbale între partizanii uneia sau alteia dintre variante.

*Liga a V-a, în incertitudine

Cum deocamdată sunt înscrise doar 17 echipe și alte 15 care și-au anunțat verbal prezența, deci 32 de echipe, discuțiile s-au încins la nivelul Ligii a V-a. Se va aștepta până miercurea viitoare, pentru a se ști exact dacă vor rămâne trei serii, sau numai două, cu 16 echipe.

Discuții aprinse au fost și în jurul jucătorilor tineri ce vor fi folosiți în campionatul viitor, după lungi dezbateri ajungându-se la un fotbalist născut în 1997 la Liga a IV-a și unul sub 21 de ani, la Liga a V-a.

[nggallery id=2479]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea