Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO S-a aprins bradul de Crăciun din Cugir şi s-a dat startul la manifestările ”Crăciunul Copiilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu mic, cu mare, peste 1.000 de cugireni s-au adunat sâmbătă, începând cu ora 17.00, în faţa Bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” ca să asiste la aprinderea Bradului de Crăciun.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Brad Craciun Cugir 201426Pe scena amenajată în apropierea falnicului brad, de aproape 20 de metri înălţime, au evoluat artişti locali, cu un repertoriu variat, ce au inclus mai ales colindele şi urăturile.

Printre ei Grupul ”Mlădiţe cugirene”, condus de prof. Ionela Popa, Cercul de pian, chitară şi canto al Casei de Cultură(prof. Corina Băcăinţan), Grupul ”Aprentis” (prof. Călin Furdui) şi formaţia ”Milenium”, a Casei Orăşeneşti de Cultură.

Un moment mult aşteptat, mai ales de cei mici a fost aprinderea Bradului de Crăciun.

Într-o atmosferă entuziastă, copii şi adulţi au numărat în cor alături de primarul Adrian Teban, secundele rămase până la aprinderea bradului, iar când miile de luminiţe alb-albastre au început să strălucească, toată lumea a izbucnit în aplauze. Programul artistic  s-a incheiat cu colinda de suflet a românilor ”O ce veste minunată”, cântată deopotrivă de toţi participanţii la eveniment.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

După cum ne spunea directoarea Casei de Cultură, prof. Rodica Florea, aprinderea bradului de Crăciun a dat startul manifestărilor culturale de sărbători, care se vor desfăşura până pe data de 21 decembrie, sub genericul ”Crăciunul Copiilor”.

În fiecare zi se va difuza un program adecvat sărbătorilor de iarnă. Timp de două săptămâni, pe scena amenajată în zona ”Complex” vor avea loc în zilele de weekend, concerte de colinzi interpretate de formaţiile locale ale Casei de Cultură.

Câteva chioşcuri, deja amplasate, vor comercializa în această perioadă, produse tradiţionale româneşti specifice sărbătorilor de Crăciun.

AUTOR: Constantin PREDESCU 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea