Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, România – Suedia 1-0 (0-0), în meci amical, pe „Ion Oblemenco” din Craiova | Revanșă, în timp a „tricolorilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România a învins Suedia, scor 1-0 (0-0), pe moderna arenă „Ion Oblemenco” din Cetatea Banilor, unde „tricolorii” au revenit după 14 ani.

Victorie importantă a formației lui Cosmin Contra împotriva nordicilor care se pregătesc de prezența la Mondialul 2018, în vrem ce noi bifăm două decenii de absență de la un turneu final de asemenea anvergură, ultima prezență fiind în 1998, în Franța.

Împotriva unei formații calificate la festinul mondial din Rusia, după ce a produs marea surpriză, prin eliminarea Italiei, „tricolorii” și-au luat revanșa în timp împotriva Suediei, care ne-a refuzat în 1994 visul unei semifinale mondiale.

Iar Oltenia i-a purtat iarăși noroc Naționalei, Craiova fiind o fortăreață „tricoloră”, unde prima reprezentativă nu a pierdut niciodată în 7 jocuri.

După prestația din precedentul amical, 2-1 cu Israel, când a reușit să egaleze la puține minute după ce a fost introdus în teren, fiind vota de fani cel mai bun tricolor, ex-uniristul Nicolae Stanciu a fost titular în distribuția primei reprezentative, la fel ca și idolul local Mitriță

La amicalul împotrivei coșmarului din 1994, stadionul nu a fost plin, însă cei peste 25.000 de fani au fost alături de reprezentativa lui Cosmin Contra, remarcându-se duelul verbal între cele două peluze rivale din pricina fotbalului oltean. „Tricolorii” au înscris în minutul 57 prin Dorin Rotariu, iarăși inspirație a selecționerului, fotbalistul intrat cu trei minute mai devreme în teren șutând cu stângul la colțul lung

În minutul 60, pe teren a intrat și celălalt fotbalist albaiulian, Gicu Grozav, care l-a înlocuit pe Chipciu. În minutul 71, Gicu a avut o acțiune individuală, i-a pasat lui Stanciu  (înlocuit în minutul 87 de debutantul Man), însă șutul acestuia a fost blocat, iar în minutul 82, Grozav a tras în diagonală, puțin alături.

România bifează două victorii în primele două partide ale acestui an, arătând că poate crește, într-o seară tristă a fotbalului  nostru, după ce naționala Under 19 a ratat incredibil calificarea la Campionatul European!!

România:  12. Tătărușanu – 15. Manea, 22. Săpunaru (cpt.), 21. Grigore, 3. Toșca – 8. Pintilii, 18. Marin – 28. Mitriță, 23. Stanciu, 7. Chipciu – 19. Țucudean. Selecționer: Cosmin Contra

Naţionala a revenit după 14 ani în Bănie, de la meciul cu Macedonia (2-1), când au marcat Mutu şi Pancu în faţa a 25.000 de spectatori.

Următoarele meciuri oficiale ale României vor avea loc în septembrie 2018, atunci când va debuta în noua competiție Liga Națiunilor UEFA, din Grupa A mai făcând parte Muntenegru (meciul de debut, acasă, în 7 septembrie), Serbia (deplasare, 10 septembrie) și Lituania (11 octombrie, deplasare).

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=5360]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea