Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: România – Irlanda de Nord 1-1 (1-1), în primul test pentru Euro 2024 | Nicolae Stanciu, căpitanul „tricolorilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România a remizat pe „Arena Națională” în primul meci al anului 2024, în fapt primul test pentru turneul final al Campionatului European 2024 din Germania, scor 1-1 (1-1) cu Irlanda de Nord.

Cu 84 de zile înainte de Euro 2024, România a avut prima repetiție, una cu multe experimente, care nu a adus prea multe semne bune pentru „tricolori”, au fost mai multe umbre decât lumini.

Albaiulianul Nicolae Stanciu a fost căpitanul primei reprezentative, la fel ca în preliminariile precedente, evoluând până la final, în vreme ce Andrei Rațiu s-a regăsit printre rezervele formației pregătite de Edward Iordănescu. Ex-uniristul a ajuns la a 67-a selecție pentru prima reprezentativă, egalându-i pe Cornel Dinu, Gabriel Tamaș și Mirel Rădoi.

Un joc prefațat de premierea Legendelor României, generațiile prezente la Euro 1984 și Mondialele din 1994, a început prost pentru „tricolori”.  Selecționerul a alcătuit o formulă suprinzătoare, cu „stranierii” ce nu joacă la echipele de club pe bancă și cu Manea pe postul de fundaș stânga, punctul nevralgic al reprezentativei, iar tânăra formație a „verzilor” a deschis scorul prin debutantul Reid, venit de la Stevenage, al treilea eșalon fotbalistic al Angliei (!), asta în momente în care ultrașii din peluză protestau prin tăcere. Cei peste 30.000 de spectatori s-au bucurat când Man (24), cel mai bun jucător al României, a egalat cu un șut care a întors mâinile portarului Hazard. În căutări, cele două naționale nu au oferit prea multe momente de spectacol, pe undeva firesc, ținând cont de scopul acestei întâlniri de verificare. Puține oportunități în dreptul „tricolorilor”, care au avut o prestație mai degrabă modestă.

Următorul test va fi de un alt nivel, la Madrid pe „Metropolitano”, cu Columbia, marți, 26 martie. „Tricolorii” sunt neînvinși de 12 partide, dar după acest duel nu prea sunt multe „bile albe”, doar de consemnat debuturile lui Șut și Racovițan.

România: Niță – Mogoș (46, Sorescu), Drăgușin, Burcă (74, Racovițan), Manea – R. Marin (74, Șut), Cicâldău (61, Olaru) – Man (74, I. Hagi), Stanciu, Coman (61, Mihăilă) – Pușcaș; rezerve Moldovan, Târnovanu –  Rațiu, M. Marin, Alibec, Fl. Tănase, Rus, Drăguș, Moruțan. Selecționer Edward Iordănescu

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea