Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO | Protestele la Casa Județeană de Pensii Alba continuă: Care sunt revendicările funcționarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | Protestele la Casa Județeană de Pensii Alba continuă: Care sunt revendicările funcționarilor

Astăzi, 9 noiembrie, protestele angajaților Casei Județene de Pensii Alba au continuat, sindicaliștii solicitând salarii egale cu cele ale angajaților Casei Naționale de Pensii Publice, având aceleași condiții de muncă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Funcţionarii publici din cadrul Casei Judeţene de Pensii ALBA (împreuna cu alte Case de Pensii din ţară), sunt in protest pe perioada nelimitata, începând cu data de 06.11.2023, prin suspendarea activitatii cu publicul.

Protestam faţă de parcursul legislativ al proiectului de lege privind completarea art. 141 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul în care, „personalul caselor teritoriale de pensii să beneficiaze, prin asimilare, de aceleaşi drepturi salariate ca şi personalul din cadrul CASEI NAŢIONALE DE PENSII PUBLICE, stabilite potrivit legislaţiei privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.Totodată solicitam ca art. 126 alin.(2) si art. 127 din proiect- lege pensii sa intre in vigoare la data de 01.01.2024.

Pentru respectarea principiului constitutional al egalitatii in fata legii, nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatiei de încadrare trebuie sa fie acelaşi pentru tot personalul salarizat potrivit dispoziţiilor de lege aplicabile in cadrul aceleiaşi categorii profesionale, respectiv familii ocupationale prevăzute de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

In consecinţa, nu solicitam altceva decât egalizarea salariilor cu cele de la nivel central si alinierea cu cele ale funcţionarilor publici din alte instituţii deconcentrate si din administraţia locala si judeţeană, iar in prezent acest lucru se poate realiza doar prin adoptarea unei noi legi”, se arată într-un comunicat al angajaților Casei Județene de Pensii Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea