Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO| Profesorul de religie din ALBA care a terminat una dintre cele mai grele curse de maraton din lume, pe Mont-Blanc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesorul de religie din ALBA care a terminat una dintre cele mai grele curse de maraton din lume, pe Mont-Blanc

Ultramaratonistul din Blaj, Marius Iorga, în vârstă de 43 de ani, a atins recent o performanță notabilă, finalizând una dintre cele mai dificile curse din lume, UTMB Mont-Blanc, cunoscută sub numele de „Liga Campionilor în alergarea montană”.

Pentru el, acesta a fost împlinirea unui vis măreț pe care și l-a propus atunci când a început să practice acest sport. Marius Iorga a reușit să parcurgă cu succes cei 171 de kilometri ai cursei, care au inclus o diferență de nivel de 10.042 de metri.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ultra-Trail du Mont-Blanc a avut loc în weekendul 1-3 septembrie 2023, cu punctul de start în celebrul oraș montan Chamonix, Franța, și a traversat trei țări: Franța, Italia și Elveția. La această competiție au participat peste 2.000 de alergători din întreaga lume, numărul de locuri fiind limitat. Marius Iorga a avut oportunitatea de a participa datorită performanței sale notabile din anul precedent, când a finalizat ultramaratonul de 100 de mile Val d’Aran by UTMB în 31 de ore, parcurs care a implicat o diferență de altitudine de 10.000 de metri. Această competiție din Spania a servit drept criteriu de calificare pentru Ultra-Trail du Mont-Blanc 2023.

În calitate de profesor de religie la Liceul Tehnologic Jidvei, Marius Iorga este binecunoscut pentru implicarea sa ca președinte al Asociației Running&Cycling Club Blaj, care organizează diverse competiții sportive cu scopuri umanitare. Una dintre cele mai remarcabile evenimente organizate de asociație este Crosul Speranței.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea